20 Април 2024 г. Събота

Сергей Станишев: Борисов иска да бъда осъден за нещо

2010-07-10 15:15:34
Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев обяви в предаването "Седмицата" на Дарик, че привличането му като обвиняем по делото за изчезналите от Министерския съвет секретни доклади е политическа поръчка, която обаче е незначителна тема на фона на това, което изпитват хората в момента - несигурност за доходите им, за работата им.

Според Станишев министър-председателят Бойко Борисов иска той да бъде осъден за "едно или за друго нещо". Това, което той би попитал прокуратурата, е какво става с огласяването на класифицираната информация в парламента от финансовия министър Симеон Дянков - за тайно споразумение между правителството и БНБ.

Мисля, че има много неща, които се класифицират абсолютно необосновано и не бих имал нищо против това, което е написано в докладите, които видях да бъде публично и да знаят българите в какви държавни тайни в кавички става дума", коментира Станишев. Той изтъкна, че по конкретния доклад е доказано, че той го е предал на ДАНС и лично на Петко Сертов.

Като основен недостатък на сегашното правителство Сергей Станишев посочи липсата на визия, стратегия, политика, защото всичко се правело ден за ден.

"ГЕРБ не вдигнаха данъците и не намалиха заплатите, както направиха страните от ЕС като антикризисна мярка, но ГЕРБ имат фискален резерв като наследство, който сега харчат, но те ще го похарчат до края на годината, а тогава какво ще правят след това", коментира Станишев и подчерта, че некадърността на правителството се плаща от всеки от българите.

"Ако Алексей Петров е действал като главата на организираната престъпност в България има два начина да се видят връзките му с хората от политиката - да се извадят всичките разпечатки от разговорите му с български политици, а аз знам, че с мен не е говорил и предполагам, че на басейна "Спартак" има камери и да се свалят записите и да се види кой влиза и излиза от там и предполагам, че МВР и прокуратурата имат тази възможност", каза още той. "Знам, че Бойко Борисов и Алексей Петров били бизнес партньори", каза още той.

"Едно се приказва, едно се снима, а друго се случва. Не ни послушаха за намаляването на акциза за цигарите. Правителството убива висшето образование и науката, реже пари на общините и няма да имат пари за здравеопазване, за детските градини и много други неща и има скрит резерв на правителството", каза той.

"Никой не може да ми запуши устата", категоричен бе Станишев. Той смята, че средствата за бизнеса одобрени от Народното събрание в размер на 660 милиона лева няма да бъдат изплатени изцяло и една част от сумата ще бъде платена на "близки фирми", а втората част от средствата ще бъде похарчена "на тъмно" в края на годината.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати