25 Април 2024 г. Четвъртък

България завърши 2:2 с Естония след четири дузпи

2011-02-09 21:05:36
Българският национален отбор по футбол завърши 2:2 в първия си мач за годината - срещу Естония, като и четирите гола бяха реализирани от дузпа.

Ивелин Попов беше два пъти точен от наказателен удар, но и двата пъти хората на Лотар Матеус трябваше да наваксват в резултата. Извън попаденията и двата отбора предложиха твърде малко смислен футбол на терена на стадион "Мардан" в района на Анталия.

Капитанът на естонците Константин Василиев два пъти даде аванс на тима си. Той откри резултата в 20-ата минута, след като Иван Иванов повали Мартин Вунк в наказателното поле. Двайсет минути по-късно и хората на Матеус получиха дузпа, като Таави Ран спъна Димитър Макриев. Попов беше прецизен.

Отново Василиев изведе естонците напред за 2:1 в 80-ата минута. Тогава Попов повали на границата на наказателното поле Вунк. Но само след три минути реферът свири дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Дмитри Круглов след центриране на Благой Георгиев. И отново Попов беше точен.

Матеус заложи на Димитър Макриев и Димитър Рангелов в нападение, но в големи периоди от първото полувреме Рангелов играеше на крилото. Ивелин Попов практически отсъстваше от играта, в която трудно се получаваха свръзките.

До първата дузпа и двата отбора трудно създаваха положения, като веднъж естонците стигнаха до опасен удар чрез Рагнар Клаван в 17-ата минута. Оттам започнаха и по-сериозните опасности за Николай Михайлов. Съперникът играеше опростено и използваше липсата на синхрон в двойката централни защитници Станислав Ангелов и Иван Иванов.

Именно след една такава атака Иванов се принуди да фаулира Вунк за наказателния удар. Противно на очакванията българските национали не успяха да отговорят на този гол с игра. Благой Георгиев опита да обстрелва вратата от свободен удар два пъти и с това се изчерпа разумната активност в предни позиции.

Дузпата за България се случи в единствената ситуация, в която някой измежду нападателите на Матеус можеше да се окаже да голова позиция. Това беше и първата сериозна проява на Макриев в двубоя, но достатъчна, за да предизвика нарушение срещу себе си.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати