20 Април 2024 г. Събота

Италианец спечели след рекорден 8-часов хедсъп във Венеция

2011-02-09 14:29:52
Италианецът Алесио Исая спечели покертурнира от Световния покер тур (WPT) във Венеция, след като игра повече от осемчасов хедсъп срещу унгареца Саболч Майер.

Двадесет и четири годишният Исая, който поведе в турнира в Казино ди Венеция от самото начало, получи 380 хиляди евро от наградния фонд и гривна на WPT за най-големия успех в досегашната си покер кариера.

Кулминацията на турнира беше хедсъпът, който продължи 8.20 часа, а след края му двамата едва успяха да намерят отговори за интервютата за WPT TV. Това беше най-дългият хедсъп, който се е получавал във веригата турнири от тура.

Исая се превърна и в първия италианец, който печели турнир от веригата. Ной беше и първият играч, който печели финалната маса, облечен във фрак. "Много съм щастлив. Опитвах се да спечеля голям турнир от три или четири години", коментира победителят. В турнира по Холдем покер без лимит на залозите участваха 523 играчи, които платиха по 3000 евро вход.

Двамата финалисти бяха толкова уморени на края, че влизах непрекъснато "ол ин" в продължение на половин час. Към 3 часа сутринта Майер вдигна картите си за последен път и като видя Q6, влезе с всичките си чипове. Исая веднага плати с AQ.

На флопа излязоха 842, което предизвика радост сред италианците в публиката. На търна се обърна 3, което увеличи шансовете за успех, а титлата стана реалност, след като на ривъра излезе J. Исая веднага получи италиански флаг, обви го около врата си, след което се свлече в ръцете на семейството и приятелите си.

По-рано през вечерта британецът Дейвид Вамплю се прости с надеждите да прибави гривна от WPT към тази от лондонския турнир на EPT, тъй като беше елиминиран от Майер. 

Майер рейзна на 160 хиляди чипа от бутон и Вамплю влезе "ол ин" с около 2 милиона чипа с КQ. Майер плати с АJ. Флопът не подобри ръцете им, а на търна се появи асо, с което Майер спечели ръката.

Благодарение на тази ръка Майер получи огромно предимство на хедсъпа в чиповете - той имаше 12.865 милиона срещу едва 2.8 милиона на италианеца. Исая обаче нямаше намерение да се предава и още до почивката успя да се удвои, като спечели и една битка на малки чифтове - 66 срещу 44.

Малко по-късно на Алесио му се удаде не само да изравни резултата, но и да излезе напред, макар че не издържа дълго като чиплидер. Унгарецът отново излезе напред, след като неговият чифт шестици издържа срещу AT на италианеца. Малко по-късно Исая отново поведе, когато с чифт седмици удържа срещу AJ на Майер. Краят дойде малко по-късно.

"Бях близо до успех в Европейския покер тур, но никога не успях да спечеля. Още по-щастлив съм, че печеля в Италия. Но съм много уморен. Играхме осемчасов хедсъп, което беше изтощително. Майер беше много добър съперник, добави победителят. Парите ще ми помогнат да участвам в други турнири, но съм повече от щастлив от победата."

Класиране
1. 
Алесио Исая €380 000 
2. 
Саболч Майер €228 990
3. 
Дейвид Вамплю €149 910
4. 
Емануел Родригес €101 960
5. 
Адриан Гаригес €73 180
6. 
Лука Фиорини €57 830
7. 
Макс Ликов €43 370
8. 
Ренато Паолини €31 960
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати