29 Март 2024 г. Петък

Когато Вучков удари, как Борисов заглъхва

2011-02-09 12:25:42

В двучасово интервю във вторник вечер проф. Юлиан Вучков разсипа от критика премиера Бойко Борисов. 

В предаването си "Времена и нрави" водещият рядко задаваше въпроси, но за сметка на това подложи на детайлна критика членовете на кабинета и посочи слабите места в управлението на ГЕРБ.

Особено към края Вучков съвсем се развихри със съветите и го удари на монолози, а премиерът рядко имаше възможност да вземе думата.

„Смятам, че вашият кабинет не е достатъчно качествен, не е балансиран, в някои моменти е и слаб кабинет“, беше откровен Вучков.

„Вие вършите част от работата на министрите, гасите техни пожари, и то в ключови моменти, и ако не ги бяхте угасили, властта щеше много да се изложи. Знаете, че е така, доста са примерите, не ме опровергавайте“, отсече водещият.

„Доста простовати са голяма част от министрите и ограничени“, продължи на принципа „Право, куме, в очи“ професорът.

„Земеделският министър Мирослав Найденов –, разсъждаваше проф. Вучков.

„Той върна стандарта „Стара планина“, контрира премиерът. „Стара планина“ се провали“, не му остана длъжен водещият.

Професорът подхвана и бившата шефка на фонд „Земеделие“ Калина Илиева.

„Работата не е само до това, че тя няма конкретен образователен ценз за тая работа. Човек, който има мозък в главата, никога няма да назначи 28-годишна, извинете, пикла, да командва милиони и милиарди на държавата, с нулев трудов и професионален стаж“, смята водещият.

„Веднага я изхвърляш като негодна, не сте длъжни да търпите безобразията на предното правителство“, обърна се той към министър-председателя.

Проф. Вучков даде свое предложение за здравен министър – проф. Младен Григоров. Той е класи над вашия Стефан Константинов, отбеляза Вучков.

„Не се насочвате към големите имена. Трябва да има и млади хора, ама няма баланс между младите и тези, които са майстори. Не може да ме убедите в противното“, твърдо заяви Вучков.

„Трябва да се реже, много чиновници, няма кой да работи в България“, каза още той.

„Прахът от чергата трябва да се изтръсква, тръскайте", коментира Вучков по повод това, че имало много държавни служители на щат, които харчат пари на хазната.

„Външният министър Николай Младенов – много мил човек, като мимоза е. Той може да бъде втора, не първа цигулка. Той беше ехо на Надка Михайлова и провалиха СДС. Първо Костов го провали, но и Надка действаше в тази посока. Младенов е нерешителен и неубедителен. „Ти го гласиш и за президент, ще сбъркаш", поучи той.

„Трайчо ми се вижда много несериозен човек“, каза още Вучков.

„Всички министри на културата след 1989 г. са некачествени. Все се назначават отделни специалисти. Еднопосочни хора, нямат естетическа подготовка“, категоричен беше водещият.

„Не ти е леко, наглата опозиция иска да отговаряш за идиотщините на целия провалил се преход. Ти имаш грешки, имаш слаби министри – икономическият, здравният, 4-5 са. Тая правосъдната Мария (Маргарита Попова, бел. ред) – тя говори като детска учителка в парламента“, подчерта още тв водещият.

„Не можеш да разчиташ на хора като Иван Костов, трябва да намериш пътя. Волен има съпротива в ЕС, еднопосочен, юмручен е, как ще преодолееш това“, продължи професорът.

Той повдигна въпроса и за състоянието на дългогодишната приятелка на премиера Цветелина Бориславова.

„Цветелина си е направила така, че в нейния бизнес си е постигнала своите резултати. Работила е години наред“, коментира Борисов. „Ама отде тия милиони бе, Бойко?“, запита веднага професорът.

„Аз от 3 години не живея с нея“, каза още премиерът и допълни, че в банковата система всичко строго се контролира.

Проф. Вучков не подмина и темата за културата и естетиката в обществото.

„Цялата интелигенция и много хора, които ме срещат по улиците, сме потресени от безподобната чалга, която залива целия телевизионен фронт. Това е нещо страшно. Ние сме наводнени от порнографски въздействия, пеят се песни по клозетни текстове, възмути се Вучков. Това опростачва и оглупява нацията“, разпали се професорът.

„Виж каква песен ти е посветила Сашка Васева", каза той.

„Не, не ща да слушам. Аз не съм виновен, че има луди хора, които пишат глупости. Какво да направя – да ги интернирам в „Белене" ли, да строят централата?", пошегува се Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати