Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 11
Начало arrow Политика arrow Искат да ме сменят с Алексей Петров

Искат да ме сменят с Алексей Петров

  Print E-mail
2011-02-09 12:09:46
източник: dnes.bg

Синята коалиция иска Алексей Петров да бъде бъдещият вътрешен министър. Така шефът на МВР Цветан Цветанов коментира желанието на БСП, Иван Костов и Мартин Димитров той да подаде оставка. 

„Моята оставка се иска от доста време, както от организираната престъпност, така и от политическите опоненти, но днес просто това се материализира в ясно изказване, заявено като позиция от Синята коалиция“, заяви вицепремиерът. 

Според него срещу правителството се води умишлена политическа атака заради добрата политика, която провежда ГЕРБ с борбата с организираната престъпност и корупцията.

Цветанов изтъкна, че са засегнати интереси, свързани както с организираната престъпност, и с конкретни лица, съпричастни към нея.

Министърът припомни и времето, в което управляваха от Синята коалиция. 

„Те да кажат колко са били осъдените или разследваните за банковия срив и банковата криза от 96-97 година. Това има отношение към разкриването на поръчковите убийства, които дадоха като мотив да бъдат извършени точно нерешени финансови взаимоотношения при разпределението и фалирането на банковата система тогава", коментира Цветанов. 
 
Той даде за пример убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката Петър Луков, които били свързани с неразкриването на банковия срив от 1996 и 1997 година.

ПП ГЕРБ и парламентарната група винаги са инициирали да има по-голяма прозрачност и там, където има слабости, да се търси нормативна или техническа обезпеченост, за да могат да не бъдат допускани подобни случаи, добави вътрешният министър. 

Цветанов отказа коментар на твърденията, че Ваньо Танов е знаел, че е бил подслушван, което е провалило разработката срещу него. 

"Това е част от проверката, която се прави, и анализа, който ще бъде изготвен", заяви вътрешният министър.

Той каза още, не няма пречка да се свика Консултативният съвет по национална сигурност за подслушването и изтичането на информация, поискано от президента. Решение за точната дата обаче все още не е взето.

Цветанов отправи искане към всички политически опоненти на ГЕРБ, когато се говори за сектор „Сигурност", да има консенсус за промяна в нормативната и техническата обезпеченост на службите.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини И аз искам оставката на Радев (президентът Румен Радев - б.р). Това заяви премиерът Бойко Борисов докато разглеждаше пораженията от пожари край Лесово, до границата ни с Турция и ...
  Новини Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управление на държавата до завършването на мандата й. Новината съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседание ...
  Новини Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска три оставки, съобщават от пресцентъра на партията.Това са оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на ...
  Новини Тази сутрин премиерът Бойко Борисов свиква Съвет на управляващата коалиция заради протестите и в търсене на план за консолидиране на институциите у нас. По време на срещата ГЕРБ и Обединените ...
  Новини Шест въпроса като непряк отговор към прокуратурата зададе главният секретар на президентството Димитър Стоянов, съобщи БНТ.Единият от тях е "В какво точно се състои подкрепата на президента ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?