24 Април 2024 г. Сряда

Сядаме с червеното вино и сланината, после - инфаркт!

2011-02-09 08:07:06

"Някъде да има училище за премиери или за кметове? Не ми е известно да има, ето затова е нормално да грешим”. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Времена и нрави” на проф. Юлиан Вучков по Канал 3.

Премиерът изтъкна, че дори в предприятията има фабричен брак. Като пример за гаф той посочи неуспешната първа кандидатура за еврокомисар на Румяна Желева. Борисов обаче веднага подчерта, че управляващите са поправили грешката и сегашният ни еврокомисар Кристалина Георгиева е станала „европеец на годината”. 
Премиерът определи като "жива спекулация” слуховете, че партията му е започнала да "прокарва ДПС, защото мнозинството е крехко”.


"Ние сме единствената партия, която извади всички кадри на ДПС от властта”, категоричен беше той. 
"Ако бяхме взели ДПС в коалиция, щяхме да бъдем несменяеми”,смята той.  "Не искам да бутам джамии, но искам да строим черкви”, каза още Борисов. 
 

"Лекарите са най-интелигентните хора, те да бушуват, ми беше много тежко”, коментира Борисов напрежението в сферата на здравеопазването. "Всичко, което е правено в здравеопазването, е да те е срам да го говориш”, допълни той.

Проф. Вучков от своя страна каза, че лекарското съсловие трябва да се стегне и изрази съмнение дали сегашният здравен министър Стефан Константинов има авторитет, тъй като той нямал дълбок поглед за цялото здравеопазване. „Д-р Константинов е наблюдавал здравеопазването през кюстендилския си гинекологичен кабинет”, каза професорът. 
Убеден съм, че министър Константинов ще се справи и първата задача е да се успокои сектора, посочи от своя страна Борисов. 

Премиерът изтъкна, че всеки трябва да се грижи за здравето си. "Всеки е длъжен да спортува и да се храни правилно", призова той. Според него българинът "пие ментета, пуши лоши цигари – всичко това се отразява на здравето и всичко това се изсипва в болниците за лечение”.
"Българският народ трябва да се храни правилно – като седне с червеното вино и сланината, после инфаркт – ами как няма да има?”, заключи Борисов.

Телевизионният водещ настоя още премиерът да лобира да се ограничи чалгата и липсата на вкус в обществото. 
 "За чалгата съм съгласен, прекалява се", каза Борисов по повод изказването на проф. Вучков, че вулгарните текстове допринасят за деморализацията на младите хора.
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати