25 Април 2024 г. Четвъртък

Айде стига с тоя футбол!

2010-07-10 13:12:16
Световното показа, че футболът вече не е най-великата игра. Цвети Пиронкова и волейболистите у нас пък доказват, че в България още повече има нужда от смяна на любимците.

Това Световно показа, че футболът вече не е най-великата игра.

Мачовете, с малки изключения, минаха почти като един. Феновете, много и от най-верните, предпочетоха отпуската пред свещенодействието на бирата с телевизора. Не се роди нито един герой, не блесна нито една звезда. Пак всички се занимаваха само с Марадона. Ние пък не минахме без Стоичков.

В България футболът с още по-големи основания трябва да бъде детрониран от царското място в спорта. Или поне докато футболистите не си върнат сърцата и не се намерят футболни босове, които искат да дават повече. За стадионите, за играчите, за феновете, за играта въобще.

Дотогава да сменим любимците!

Цвети Пиронкова показа, че тенисът също е велика игра. И че едно момиче от Пловдив, зад което не стои държавата, може да стигне полуфинала на Уимбълдън и да накара целият свят да говори за България. Да се усмихва скромно и да не каже нито веднъж на глас това, което знаят всички – че покривът на единствения закрит тенис-корт в града й тече, а температурите в него през зимата падат под - 10 градуса.


Същото се получава и с Рали „България”, което започва утре у нас. Свеатовният шампионат за първи път ще има трасе и в нашата страна, но родните пилоти съобщават за неуредици, които могат да го превърнат в последно.

Българските отбори са принудени да разположат механиците си върху тревата

където теренът не е изравнен и подготвен за това от организаторите. Състезателните автомобили трудно ще ес обслужват, ако се сбъднат прогнозите за дъжд.


От години волейболистите също чакат нормална спортна зала и признанието на българите. Докато газят поред съперниците си, заплатите им често закъсняват, а обещаната зала все още е проект с много неизвестни и сигнали в прокуратурата.

Тази година Аржентина е домакин на финала на Световната лига. Няма нито една победа в квалификациите, но има огромна спортна зала. Ние почти нямаме загуба, но имаме остра нужда от зала.


Докато държавата я построи, нека подкрепяме силните и България!

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати