29 Март 2024 г. Петък

Станишев: Стискане да искаш от Борисов, зъбите ще ни окапят

2011-02-08 15:44:51

„Правителството на г-н Борисов ще останекато правителство на стискането. Първо, трябваше да стискаме зъби до края на 2009 г., после – до края на 2010 г., а сега – и до края на 2011 г.

На много българи зъбите ще им окапят от стискане. А правителството, ако толкова се стиска, може нещо друго да се получи".

Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори задочно на призива на премиера „да стискаме зъби“ тази година, за да излезем от кризата.

„След изборите ще цъфнат розови долини и ще потекат реки от мед”, обясни образно ситуацията Станишев.

По думите му премиерът Бойко Борисов се изживявал като Ханс Кристиан Андерсен, но тук приказките били истински.

„Тук става дума за опошляване на приказките, а все повече българи живеят в приказката за малката кибритопродавачка, защото обедняват”, коментира Станишев.

Той беше категоричен, че скандалът със СРС-тата продължава, докладът на парламентарната комисия бил „убийствен за състоянието на българската държавност“.

Според депутатите отговорността за допуснатите нарушения от страна на службите при подслушванията е на преките ръководители на сектора за сигурност.

„Убийствена е констатацията, че СРС се използват не само в рамките на досъдебното производство, а се докладва за това в МВР и ДАНС, а не се докладва на наблюдаващия прокурор”, посочи лидерът на БСП.

Според него става въпрос за филтриране на потока към разследващите органи. По думите му това е система за политически чадър, за да могат действията на управляващите да не бъдат разследвани.

„Кой отговаря за сектора „Сигурност”, за работата на МВР и ДАНС, кой е техният отговорник? Отговорът е ясен и това е вътрешният министър Цветан Цветанов”, коментира Станишев.

„При такива заключения вътрешният министър трябва да си ходи на часа и трябва да е ясно на премиера Бойко Борисов, че ако не го отстрани, то той поема отговорността за цялата употреба на държавата за политически цели и за тоталното подслушване на българските граждани”, отсече червеният лидер.

Според него Бойко Борисов очевидно не желае или не може да се раздели с Цветан Цветанов.  

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати