19 Април 2024 г. Петък

Бойко ни озъбва тази година

2011-02-08 09:25:33

„2011-а трябва да стискаме зъби, 2012-а година ще започнат да излизат проектите, които ще дадат добри резултати“. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на осмия конгрес на КТ „Подкрепа“. 

Премиерът припомни, че правителството му е дошло на власт в условия на безпрецедентна за цял свят криза, когато се считало, че в България криза няма. 

„Ние заварихме държавата със спрени еврофондове и всички ги пуснахме, усвояваме ги десет пъти по-бързо. Догодина ще видим плода на всичко това. Всичко това ще се капитализира чрез бизнеса", категоричен е Борисов. 

Той отново повтори тезата си, че няма държава без инфраструктура, в която да има инвестиции. Заради това и бил пътувал осем часа в понеделник до Търговище и обратно, където откри завод за автомобилни стъкла.

„Стараем се нещата да станат по-добри и те ще станат, не случайно международните кредитни агенции го потвърждават“, каза премиерът и прогнозира, че кредитният рейтинг на страната ни ще бъде повишен в средата на годината.

„Платихме високите пенсии. На всички ни се иска доходите да нарастват, но за това трябва да заработи икономиката“, заяви още той. 

Борисов смята, че още преди 22 години политиците са планирали така да се организират нещата с България, че когато се появят демократични партии, хората вече да са отчаяни. 

Когато сега се отварят досиетата от ДС, се вижда, че във всички институции на ключови места има агенти и тези хора във всяка ситуация могат да измислят тактика, твърди Борисов. 

„Виждате, че когато почнахме дори посланиците да връщаме и следваме неотклонен курс, каква яростна съпротива се появи отвсякъде срещу правителството“, отбеляза Борисов.

"По-хубаво и по-готино за управляващ да имаш много коалиционни партньори, да си миеш ръцете с тях няма, но това е лошо за държавата, лошо за народа. Затова ние си носим своята политическа отговорност – хубаво, лошо, грешки, не, знае се кой е виновен или кой е успял, затова продължаваме така", каза той и добави, че не вижда коя партия ще носи политическата отговорност в следващите години, ако ГЕРБ се откаже от властта.

Премиерът се обърна към д-р Константин Тренчев, който обмисля дали да се оттегли от президентския пост в синдиката. 

„Искам да помоля доктора със своята мъдрост да продължи да работи за България“, каза Борисов. 

Самият Тренчев също заяви, че правителството е имало „катастрофално наследство“, а управлението на тройната коалиция определи като „подялба на плячка между хищници”. 

Според него пациентът, тоест държавата, е сериозно болна и страда. Тренчев припомни, че от одобрените 32 антикризисни мерки правителството е приложило на практика твърде малко.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати