19 Април 2024 г. Петък

Костов: Гоце мълчи за СРС-тата

2011-02-07 17:13:25

Лидерът на ДСБ Иван Костов атакува президентът Георги Първанов по повод това, че президентът Георги Първанов до този момент не е коментирал доклада на подкомисията за контрол на СРС.

"Гоце мълчи. Гоце би трябвало също да вземе отношение, но тъй като целият му мандат протича при порочни практики, той мълчи", коментира Костов.

След констатациите и изводите на Парламентарната подкомисия, сините очакват до сряда премиерът Борисов да каже как ще потърси отговорност от вътрешния министър Цветан Цветанов и председателя на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Те са отговорните лица за порочните практики с използването на СРС-та", заяви лидерът на ДСБ.

От партията високо оценяват работата на подкомисията за контрол на СРС-та и се надяват, че тя ще спомогне с решаването на проблема.

Костов заяви, че одобрява идеята, посочена в доклада, осъществяването на СРС-тата да става вече в Министерството на правосъдието. 

От своя страна Екатерина Михайлова заяви, че ако министър-председателят не вземе отношение по доклада, това би било неуважение към парламентарната институция и към работата на подкомисията.

Михайлова също високо оцени направеното от подкомисията и каза, че тъй като в състава й влиза по един представител от парламентарна група, това е доказателство, че предложените законодателни промени не се пишат само от и за управляващите. Тя коментира и "закачката" на ГЕРБ, изразяваща се в това, че парламентарната група на управляващата партия гласува "въздържал се" в момента, в който Народното събрание трябваше да реши дали да се сформира анкетна комисия, която да разгледа случая "Горна Оряховица".

"Надявам се, че народните представители от ГЕРБ за година и половина са разбрали, че не са в парламента, за да се закачат. Ако искат да се закачат, да намерят друга форма, но не и чрез гласуване", заяви тя. Михайлова е на мнение, че е време депутатите от ГЕРБ да покажат защо са в парламента.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати