25 Април 2024 г. Четвъртък

Трактора още орял нивата на Янев*

2011-02-02 17:22:59

„Със слухове не се занимавам“. Така заместник-председателят на РЗС Атанас Семов коментира пред Dnes.bg появилата се в медиите информация, че именно той ще смени Яне Янев на лидерския пост в РЗС.

„Днес сме втори, нека изчакаме 6 февруари, имаме управителен съвет, там ще се вземат важните решения“, добави той.

За оттегляне от политиката намекна самият Яне Янев с две последователни публични изяви. На пресконференция на 21.01. той се оплака от системен тормоз. 

"Не стига, че денонощно ме тормозят, не стига, че слушат телефона ми, че ме следят "външно", ами тормозят и най-близките ми хора – брат ми, майка ми, приятелката ми, нейните родители – денонощно", проплака лидерът на РЗС. 

Седмица по-късно в телевизионно интервю намекна, че може да замине за чужбина и да „наблюдава какво става в България от 10 000 километра“.

„Не знам дали ще продължим по същия начин, дали аз ще бъде лидер на РЗС и дали изобщо ще се занимавам с политика“, заяви просълзен пред камерите Янев. 

Веднага се появи версията, че покровителят на лидера на РЗС Алексей Петров е оттеглил доверието си от него. 

Атанас Семов обаче беше категоричен, че няма разрив в отношенията с бившата барета. Той отрече да има и вътрешни сътресения в партията. 

„Партията е стабилна, всичко ни е наред“

"Аз не съм му бил шофьор. Не ви пожелавам да ви крадат колата. Няма да коментирам никакви изчезнали флашки. Това не е темата, след като образованието ни е в колапс и нацията се затрива. 

Семов коментира още, че не се интересува от отцепниците на РЗС, които поискаха оставката му и тази на Яне Янев. "Нали са напуснали РЗС, какви оставки искат", отсече Семов.

 

*Заглавието е на редакцията

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати