8 Май 2024 г. Сряда

Отцепници от РЗС искат главата на Яне

2011-02-02 14:23:31

Отцепниците от РЗС Тодор Великов и Атанас Железчев поискаха оставката на Яне Янев от лидерския му пост и го призоваха да напусне парламента.

Освен него партията трябва да напуснат Емил Василев и Атанас Семов, заявиха в специално обръщение до управителния съвет на партията бившите й членове.

На тяхно място трябвало да дойдат некомпрометирани народни представители, които не са замесени в скандали. Така можело да се възстанови и парламентарната група на РЗС, се казва в обръщението им.

В качеството си на юрист Атанас Железчев разясни, че има право на такава акция, защото съдът не е уважил неговата молба да напусне ръководния орган на РЗС.

Тодор Великов призова журналистите да не съчувстват на Яне Янев. Независимият депутат е убеден, че Янев няма намерение да се оттегли доброволно от поста си.

Великов не вярва и на информацията, че мистериозно е изчезнал джип, в който имало куфар с класифицирана информация.

"Сега се оказа, че клошар е върнал чантата, от която липсвали тези флашки", подхвърли с усмивка Великов.

"Този състрадателен образ, който той гони, е за да му обърнете внимание от медиите. Яне Янев се използва като маша, за да се попречи на дясното пространство да издигне достоен президент", доразви съжденията си Великов.

Депутатът каза още, че докато е бил секретар на РЗС, партията не си е партнирала с БСП, днес обаче това било видимо.

В същото време Тодор Великов демонстрира съпричастност към депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова, като увери, че има сигурна информация за това, че няма разговор между нея и Ваньо Танов.

Затова Великов поиска вътрешната комисия да изслуша депутата Яне Янев, който да обясни откъде е взел аудиозаписа, разпространен вече във всички медии.

Малко след пресконференцията на Железчев и Великов от РЗС разпространиха прессъобщение, в което посочват, че двамата не са членове на партията и няма нищо общо с нея. 

"Със същите основания те биха могли да поискат оставките на Бойко Борисов като председател на ГЕРБ и на Ахмед Доган като председател на ДПС", пише в писмото до медиите.

От там уточняват, че депутатът Емил Василев, който е и адвокат, ще заведе дело срещу Тодор Великов заради твърденията му, че Янев сам е инсценирал кражбата на джипа си, с което е прикрил несъществуващите записи на разговори между Ваньо Танов и политици от ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати