20 Април 2024 г. Събота

"Челси" и "Ливърпул" счупиха английския рекорд за трансфер - 50 млн. паунда за Торес

2011-01-31 22:15:17
Шампионът "Челси" се съгласи да плати рекордните за британския футбол 50 милиона паунда (58.3 млн. евро) за испанския нападател на "Ливърпул" Фернандо Торес.

Сделката, която се очакваше през целия ден, е само с парични измерения и не включва играчи на сините като добавка.

Тя получи зелена светлина, след като по-рано днес "Ливърпул" договори привличането на Анди Керъл от "Нюкасъл" също за рекордните 35 млн. паунда (40.8 млн. евро). Този рекорд издържа само няколко часа в последния ден на трансферния прозорец.

"Футболен клуб "Ливърпул" тази вечер потвърди, че е договорил сумата с "Челси" за продажбата на Фернандо Торес", се казва в становище на червения клуб.

"Играчът вече има разрешение на разговаря с лондонския клуб", се казва още в съобщението, в което сума не се споменава. Само ESPN смята, че тя е 45 милиона паунда, а не общоразпространеното сред медиите 50 милиона.

Собственикът на лондончани Роман Абрамович смята, че Торес може да донесе необходимата класа в нападение за спечелването на Шампионската лига. Очаква се той да получава 175 хиляди паунда (204 хиляди евро) седмично, като според популярния журналист Гилем Балаге договорът ще е за четири години и половина или пет години и половина.

Днес през целия ден всички на Острова очакваха развръзка по казуса с Торес, който вкара 65 гола в 102 мача за мърсисайдци от 2007 г. насам. Испанският нападател изкара целия ден на базата на клуба в очакване на развитие на трансфера.

"Ливърпул", който отхвърли молбата на играча за трансфер преди дни, реши все пак да продава. Но първо в клуба искаха да си гарантират заместник. Първата добра новина дойде с трансфера на уругвайския голмайстор Луис Суарес от "Аякс" за 23 милиона паунда, а след това и със сделката за Керъл.

Торес пристигна днес на тренировъчната база в Мелууд


"Нюкасъл" отхвърли първоначално предложението за 30 милиона паунда, но прие подобрената оферта от 35 милиона. Тя надхвърля с три милиона досегашния рекорд за покупка от английски клуб, който се държеше от "Манчестър сити" с привличането на Робиньо от "Реал" (Мадрид) за 32.5 милиона паунда през септември 2008 г.

Според някои източници досегашният рекорд е бил на Карлос Тевес от 47 милиона паунда, които се трупат в зависимост от представянето. Но първо "Манчестър сити" не е потвърдил такава сума и второ - плащанията не се извършват към клуб, а към частните собственици на правата на аржентинеца.

Керъл пристигна по-рано днес на базата в Мелууд, за да премине медицински прегледи и да подпише личния си договор. За парите, които "Ливърпул" ще плати 22-годишния нападател преди няколко месеца индийската компания Venky's купи целия клуб "Блекбърн роувърс".

През уикенда "Ливърпул"Движението е част от футбола, но най-важните хора във футболен клуб "Ливърпул" са тези, които искат да останат тук".

Фенове на "Ливърпул" горят фланелката на Фернандо Торес


Торес пристигна в тима през 2007 г. за 20 милиона паунда от "Атлетико" (Мадрид). Той реализира победното попадение за европейската титла на Испания през 2008 г. и беше част от тима световен шампион през миналото лято, без обаче да допринесе значително за успеха.

За да си гарантира стабилност без голямата си звезда в последните години, "Ливърпул" се насочи и към полузащитника на "Блекпул" Чарли Адам както и връщането на Стивън Уорнък.

В същото време днес "Челси" си осигури услугите и на защитника на "Бенфика" Давид Луис. Преди няколко часа той се е качил в Лисабон на частен самолет на лондончани, за да премине прегледи и да подпише договор преди приключването на трансферния период в полунощ.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати