29 Март 2024 г. Петък

"Реал" (М) претърпя втора загуба и изостава на 7 т. от "Барселона"

2011-01-30 21:45:34
Застрашеният от изпадане "Осасуна" нанесе втората загуба на "Реал"Барселона" от седем точки се запази. Единственото попадение в срещата беше дело на Хавиер Камуняс през второто полувреме.

Тимът от Мадрид доминираше през по-голямата част на първото полувреме, но така и не успя да затрудни наистина вратаря на "Осасуна" Рикардо.

В 17-ата минута пред домакините се откри добра възможност да излязат напред в резултата. Серхио отправи коварен удар с глава, който обаче беше избит. С това се изчерпаха по-опасните им положения пред вратата на Икер Касияс.

Футболистите на "Реал" за цялата първа част отправиха общо два точни удара. В 35-ата минута Карим Бензема финтира двама бранители, освободи се и шутира, Рикардо обаче следеше ситуацията и изби в корнер. Другото положение беше на Анхел ди Мария, който завърши атака на столичани, но би право в тялото на вратаря.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо допускаха елементарни грешки пред наказателното поле, където нямаше кой да отправи завършващия удар. Бранителите на "Осасуна" разгадаваха атаките на съперника без усилие и успяваха да пресичат навреме пасовете им.

Двата отбора се оттеглиха на почивката при нелуво равенство, като това е 10-ият път за този сезон, когато "Реал" завършва първото полувреме по този начин.

През втората част неубедителните изяви на гостите продължиха. Ди Мария и Кристиано Роналдо отправиха по един много неточен удар и всичките пропуски на отбора бяха наказани в 62-ата минута.

Тогава Камуняс се възползва от груба грешка в отбраната на "кралския"Реал" видимо се изнервиха в края на срещата, допускаха грешки и така и не успяха да стигнат до равенството.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати