25 Април 2024 г. Четвъртък

Пътеводител на плътските наслади

2011-01-29 14:23:04
Качествената или количестваната страна на секса е по-важна? Доколкото това зависи от възрастта и нуждите, които имаме през различните периоди от житейския ни път.

Мъжете са доста по-облагодетелствани - на тях им трябва много по-малко, за да останат удовлетворени от секса, докато жените имат нужда от значително повече стимули по пътя към върха. И тук наяве излизат ерогенните зони - вълшебни местенца за едни и тъмни лесове за други. И така, какво означават ерогенните зони?

Определения бол - някои, от които толкова заплетени, че да ви се отще да правите секс. Най-популярното гласи, че това са участъци от кожата, въздействието върху които предизвиква възбуда и желание за полов контакт. Чувствителността на зоните варира при различните хора, както и според обстоятелствата - настроение, умора и др. С възрастта сензитивността на едни се увеличава, а на други намалява. Имайте предвид, че ерогенните зони не са като копчета, които служат за включване на сексуалната нагласа.

Те действат само когато двамата партньори не са безразлични един към друг, а това важи с особена сила за жените.

Още една подробност - ерогенните зони са първични и вторични. Тоест, ако стимулирате клитора на една невъзбудена жена, на нея ще й е неприятно. Ако пък е разгорещена и готова за секс, едва ли ще усети нежната целувка по ухото. Ако при мъжете допирът до определени части от тялото може да е възбуждащ, при жените той може да причини откровено неприятни усещания. Ето и подробна карта, с помощта на която да се ориентирате в апокрифната география на първичните ерогенни зони.

ЖЕНА

Глава: безусловен лидер в "района" са ушите (не само защото "жената обича с ушите"). Целувката или нежният допир до която и да било от гънките им е потенциално място, от което да лумне мащабен еротичен пожар.

Шия: нежният допир там възбужда над 60 процента от представителките на нежния пол.

Гърди и зърна: най-очевадните ерогенни зони и същевременно най-малтретираните. Мъжете само чакат повод да ги размачкат, а огромната част от жените предпочитат да бъдат докосвани нежно. Гърдите - с пръсти по долната извивка или нежно притискани с шепи, а зърната и ореолите - с кръгови движения с език или нежно засмуквани.

"Котешкото място": намира се на гърба по средата между лопатките. Нарича се така, защото самците на всички представители на котешкото семейство захапват нежно самките там, докато правят секс. Не, не ви съветваме и вие да впиете зъби в партньорката си. Достатъчно е да я масажирате нежно "по котешкото място" или да го захапете деликатно с устни.

Ръце: дланите, пръстите, китките, сгъвката от вътрешната страна на лакътя са най-чувствителни. Статистиката сочи, че ласките по ръцете са приятни на всички жени. Пък и ги карат да се чувстват като придворни дами.

Корем: сам по себе си това е плацдармът към същинската атака. Особено чувствителни са долната част на корема и пъпът. Действайте нежно, защото натискът върху него е неприятен за голямата част от жените.

Хълбоци: ненапразно древните гърци са обръщали голямо внимание на тази част от тялото. Едно от обръщенията към богинята на любовта и красотата Афродита било Калипигос, тоест "с хубавото дупе".

Крака: най-чувствителни са стъпалата, вътрешната сгъвка на коленете и вътрешната повърхност на ребрата. Един съвет: жената подсъзнателно се опитва да украси най-чувствителните места от тялото си. Ако партньорката ви обича да носи гривни, обърнете специално внимание на китките й. Ако предпочита гердани, концентрирайте се върху шията.

МЪЖ

Повечето ерогенни зони на жените са същите и при мъжете. Има обаче и някои разлики.

Неприятната тайна: мъжете имат една жлеза, която е свръхчувствителна и води до разтърсващ оргазъм. Нарича се простата и се стимулира единствено през... ануса.

Лице: много мъже не обичат да ги докосват там веднага след бръснене. Въпреки това там се намират много нервни окончания и когато кожата не е раздразнена, самците нямат нищо против един нежен масаж.

източник: blife.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати