25 Април 2024 г. Четвъртък

Христо Бойчев е човекът с флашката?!

2011-01-27 21:43:41

Тази вечер в предаването "Екип 5" по БНТ с Иван Гарелов беше излъчено видео, което разкри малко повече информация зачовека, който доставя флашките със скандалните записи. Нещо повече - "човекът с флашката и каскета" пристигна в студиото и разкри самоличността си.

"Истината е, че записите не са манипулирани. Разполагам с доказателства", заяви шепнешком човекът с флашката.


Бойчев бе в студиото на Гарелов с охрана.

"Нормален човек съм, служител на ДАНС", така се представи той на записа. Гостът на Гарелов му донесе оригиналния запис и заяви, че ще му го предостави.

След като записът бе прекъснат, разговорът продължи на живо в студиото. "Човекът с каскета" се разкри - оказа се, че това е не е кой да е, а драматургът Христо Бойчев.

Някакви хора дойдоха при мен. Предложиха ми пари колкото са цифрите в ЕГН-то ми. Казах им да не ме записват, но май го направиха, това е част от разказа на Бойчев.


Драматургът извади диск с надпис "ДАНС-01" и "Борисов за.... "(цифри, бел.ред.).
Гарелов го попита защо е приел. Играят пиесите му в над 40 държави, световно известен е и добре платен. В отговор драматургът заяви, че с три флашки и няколко реда се изравнява с Доган и че иска да направи нещо за България. 

На въпрос на водещия - защо е избрал него и че това може да му навреди, Бойчев заяви, че другите медии се страхуват. "Ако и вие се страхувате, не ме излъчвайте", допълни той. 


Кой е Христо Бойчев


Христо Димитров Бойчев е български писател, драматург и сценарист.

През 1974 г. завършва Институт по машиностроене, до 1985 г. работи като главен механик на завод. През 1985-1989 г. учи театрознание във ВИТИЗ "Кр. Сарафов". През 1989 г. получава наградата "Драматург на годината".

През 1996 г. в тандем с Иван Кулеков е кандидат за президент на Република България. Води пародийно-комедийна предизборна кампания, в резултат на която получава 57,668 гласа. До 1997 г. негови пиеси са играни във всички български театри.

През 1997 г. печели наградата в международния конкурс на Британския съвет с пиесата си "Полковникът птица". Наградата му е връчена от Харолд Пинтър. "Полковникът птица" е поставяна в световноизвестни театри, между които и "Theatre de la Commune d’Aubervilliers" - Париж, Каталунски национален театър - Барселона, театър Таганка - Москва, Гейт театър - Лондон, театър Катр Су - Монреал, театър На Забрадли - Прага, Франкфурт Шаушпиле и пр. На 23-и май 2009 г. Христо Бойчев отбеляза и 40-ата държава (Катар), в която са поставени пиесите му.

източник: actualno.com

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати