Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Септ 23
Начало arrow Политика arrow "Изненада за тези, които твърдят, че СРС-тата са автентични"

"Изненада за тези, които твърдят, че СРС-тата са автентични"

  Print E-mail
2011-01-27 21:29:18
източник: dnes.bg

Ще се изненадат тези, които лансират определената теза, че тези разговори са автентични. Това каза председателят на ДАНС Цветлин Йовчев пред журналисти по повод на станалите публични телефонни разговори на Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов и с други представители на властта.

От това, с което съм се запознал, имам силни съмнения, че изнесеното като записи е автентично, каза Йовчев. Той посочи, че е възможно да е направено подслушване от външни структури.

Не бива да бързаме в момента и да говорим за нерегламентиран достъп до класифицирана информация и за изтичане на СРС-та, преди да се установи какви са тези записи, допълни Йовчев.

Той беше в парламента за изслушване в комисията за контрол на ДАНС по повод на проверката на ДАНС на подписката на РЗС за референдум за свикване на Велико народно събрание.

Нямам притеснения за проверката, която сме извършили на подписката за референдум, каза той.

Йовчев ще сезира комисията за парламентарна етика за депутатите от РЗС, които днес са били в ДАНС. Те са отправили заплахи към служителите, държали са се арогантно, обясни той.

Няма нищо вярно в твърденията, направени от Росен Миленов пред комисията за контрол на СРС във вторник, е показала проверката, направена в ДАНС, каза Йовчев.

Миленов е работил в ДАНС като оперативен работник от началото на 2009 г. до 25 октомври 2010 г. и си е тръгнал по собствено желание. Пред колеги е споделил, че има здравословни проблеми и иска да се развивакато юрист, каза Йовчев.

По думите му единственото, което се потвърждава, е, че е бивш служител на ДАНС.

Политически натиск върху агенцията няма, внушенията, че се поставят поръчки за изпълнение от ДАНС, мисля, че са продукт на грешна интерпретация или на неправилно тълкуване на събитията, които се случват, каза председателят на ДАНС в отговор на репортерски въпрос.

По думите му, всичко, което се прави в агенцията, е според буквата на закона.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?