Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Фев 21
Начало arrow Политика arrow Косата ми побеля, няма да се разколебая!

Косата ми побеля, няма да се разколебая!

  Print E-mail
2011-01-27 15:43:12
източник: dnes.bg

"Атаката е срещу мен, просто те я водеха постъпателно, за да дестабилизират, да разбият, да вкарат клин между различни министри в самото правителство и да станем лесна плячка. Само че, когато аз съм ги знаел тези работи, те са били още мънички”. 

Това обяснява премиерът Бойко Борисов пред министрите от кабинета по време на днешното заседание на правителството по повод СРС гейт и последната порция записи с негово участие. 

Този път от тях става ясно, че премиерът урежда свой приятел, "къде рита топката с мене", да се върне на длъжност на Терминал 2, от която е бил преместен от шефа на митницата на летището Павел Манченко. 

„Питам аз, имам ли право, след катоназначавам вицепремиера, министъра на финансите, шефа на „Митници”, заместниците на „Митници”, шефа на митницата на Аерогарата, аз ако съм искал, този да съм го направил такъв. 

Да съм го направил депутат от ГЕРБ, министър, ако искам,  ще го направя. Но някой точно това момче решава да го мести, чакайки аз да се обадя. Повтарям, аз не се обаждам да го назнача на работа, той е бил при предишното правителство. По-дълбока е играта...

Повтарям, ако аз съм искал на този човек да му правя кариера или да го направя някакъв, ще го сложа на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа „този ще го назначиш там”. Няма да казвам „проверете този случай”. 

На най-ниската длъжност в митницата, на един човек…!? Защо тогава тази обективна медийна общност не поиска тези, които пускат тази информация да пуснат за шест или за три месеца всичко, което сме говорили?!

Защото тогава вече всички ще видят колко принципни и безкомпромисни сме. А подбират един или два и манипулират разговора, защото им е изгодно.”, допълни министър-председателят по повод публикуваните записи от телефонни разговори. 

„Защото ние ще направим след една година метрото – нещо, за което 2-милионен град е мечтал. И то с европейски средства, и то изключително съоръжение. Вчера като се прибирах гледах Спортната зала, вечер свети, прекрасна е, след няколко месеца ще я открием! Сутринта минах по Южната дъга – от „Младост” до „Камбаните” – вече е подравнено отстрани. Като минеш и виждаш новата магистрала как се строи. След един месец ще отрием „Люлин”, хвали се премиерът и обяснява колко много средства е спестил на данъкоплатците. 

„А те ме питат дали за най-ниския пост на една от митниците съм се обадил, просто да го възстановят на мястото, защото предишното правителство го е харесало, а моите служители, които съм назначил там, го махат…!? Той и преди е играл футбол с мен, но не е махнат. А когато идвам на власт, точно него го махат. И това се води петно за мен, сега според всички тези, които говорят, че виждате ли аз съм лобирал в митниците. 

А кой отговаря за митниците, да ги питам, когато беше с два милиарда приходът по-малък на митниците…?! Питаха ли Танов, или Дянков, или Странджев, или Манченко, или питането в парламента беше към мен?! 

Хайде де, значи аз не мога да кажа за един човек да го възстановят в митниците на работа, а ще нося отговорност по всички теми? Така ли излиза? Някой друг ще ми назначава кадрите, аз нямам право да се обаждам на никой от вас поради тази теория, която се опитват да кажат!? 

Защо тогава ходихме на избори, защо тогава ми побеля косата, защо тогава за всяко едно нещо, виждате, се борим и го правим добре…?! ...

Някой излиза и казва „пратиха ми по пощата един материал”, който почти не се разбира какво пише, но всички изведнъж го тиражират. Нима някой, който познава Алексей Петров, си мисли, че ще дойде някакъв гражданин, ще му донесе доклад – свръхсекретен на ДАНС за контрабанда, и той няма да го хване за шлифера и да го пита „ти кой си, откъде го взе”, ще го пусне да си отиде, и ще ми го донесе на мен…?

Аз какво да го правя този доклад, освен да го обявя и да го пратя в прокуратурата. За да ми кажат, че аз започвам със СРС-тата да спекулирам… Не, спекулата дойде от Първанов, той извади на Дянков стенограмата пръв“... 
И същите тези хора сега продължават да казват „дойде и нов доклад или нова флашка, или нов диск”. 

Защо не се замислят за всичко това, защо не им е угодно това, което правим? Фискална стабилност, политическа стабилност, и най-вече – хората виждат огромното строителство, което прави нашето правителство. След НДК в България такова строителство не е имало. 

Искам да бъдете спокойни, това да ни е кусурът – че от хилядите, хилядите служители на митницата, които са назначени от бившите правителства, аз за един съм се обадил да му кажа, че не е хубаво да го уволнят, защото предишното правителство го е назначило – значи е бил добър. 

Но, искам да сте убедени, че това изобщо няма да ме разколебае. И това, което снощи със Дянков и с митниците говорихме - пълна концентрация, събиране на приходите до стотинка...

Искат да ни направят плахи. Искат по този начин, нали виждате – смешно било, жалко било. Кое е смешно, кое е жалко? 

Мобилизирате се максимално, с работа ние ще им докажем, че правотата е на наша страна. Това да ни е кусурът“, казва още премиерът пред министрите си.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?