26 Април 2024 г. Петък

Служител на ДАНС не потвърди автентичността на СРС-тата

2011-01-27 07:44:18

Служителят на ДАНС, изслушан вчера от парламентарната подкомисия за контрол на СРС, не може да потвърди автентичността на съдържанието на изнесените разговори, водени между директора на агенция "Митници" и представители на властта.

Това каза председателят на подкомисията Явор Нотев след изслушването на агента от родното ФБР, който има отношение към скандала с изнесените разговори.

Нотев посочи, че служителят е потвърдил, че е имало такива записи. Той обаче уточни, че оперативният работник в ДАНС няма как да възпроизведе разговорите и да заяви дали изнесеното в медиите е автентично.

Служителят на ДАНС е дал своя оценка, която Нотев характеризира, че е „със степен на вероятност”

„Той казва имало е разговор с тези лица, разбира се, споменът му е като за един от многото разговори, които професионално слуша”, обясни шефът на под комисията за контрол на СРС.

Затова нямало как да се установи идентичността на някои или на всички огласени разговори на Танов.

Между казаното днес от служителя на ДАНС и казаното от бившия служител на агенцията Росен Миланов, изслушан във вторник, има различия, отчете Нотев.

Това налага фактологията да бъде уточнена, а обемът на проверката - разширен.

„В крайна сметка предстои да бъде обобщено кои са възможните места, при които е възможно да бъде злоупотребено с правомерно придобита информация”, каза Нотев.

Законът дава гаранция, че информацията от СРС - в пълния й вид,трябва да бъде предавана по вертикалата нагоре, посочи още той.

Затова подкомисията работи и по версията дали тази информация не е била изкривено препредавана и филтрирана.

Предстоят още срещи на членовете от комисията с други замесени в скандала. Явор Нотев не изключва и паралелна проверка заради нови изнесени в медиите разговори на Ваньо Танов. 
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати