24 Април 2024 г. Сряда

Съставиха фоторобот на терориста от "Домодедово"

2011-01-26 14:37:54

Правоохранителните органи разполагат с портрет, направен от фоторобот на предполагаемия терорист, взривил се на московското летище „Домодедово", съобщават руските медии.

„Сега оперативните работници имат предположения относно личността на „смъртника", роден в Северен Кавказ", е съобщил за Интерфакс източник от органите за сигурност.

„Въпреки големите увреждания по тялото на терориста, успяхме на направим т.нар. „параметров" фотороботен портрет. Сега портретът е изпратен на органите за сигурност в севернокавказкия регион за разпознаване", е съобщил източникът.

По-рано днес експерт-антрополог, който е изучил намерената глава на летище „Домодедово" след терористичния акт на летището заяви, че тя „принадлежи на човек от европеидната раса, южен вариант", съобщи „Комсомолская правда". При това експертът прави уговорка, че снимката, която вестникът е изпратил, е прекалено размазана и не би могъл точно да определи расата. 

"Това не е точно кавказец", заяви пред вестника завеждащата лаборатория по антропология към Руската академия на науките Татяна Балуева.

„Всичко, което могат да кажат учените е, че „смъртникът" принадлежи към европеидната раса от южен тип. Към тази група се отнасят французи, италианци, араби, както и няколко средиземноморски народи", заявила Балуева.

Идентифицирани са всички жертви на терористичната атака на международното летище Домодедово, съобщава Интерфакс, позовавайки се на източници от медицинските кръгове.

До днес сутринта роднини са разпознали всички загинали при атентата. Все още не е идентифициран предполагаемият терорист. Най-вероятно ще се наложи да бъде направена ДНК-експертиза.

35 души загинаха, след като в понеделник терорист-камикадзе се взриви на летище Домодедово. Над 110 души бяха хоспитализирани.

Днес в Москва и Московска област е ден на траур.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати