26 Април 2024 г. Петък

Станишев: Не е смешно, тъжно е!

2011-01-26 14:37:08

Въпреки юридическите съмнения от БСП опипват почвата за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ.

„Ще проведем разговор с представители на парламентарните групи. Изход от тази ситуация е оставка на правителството, защото по този начин не може да има доверие това правителство. То няма авторитета и уважението да управлява страната”, заяви пред журналисти лидерът на партията Сергей Станишев в коментар за най-новите СРС-та.

„Последният запис, който изтече, щеше да е много смешен, ако не беше тъжен”, обяви Станишев, подчертавайки, че не злорадства.

Не това обаче видя депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов. В качеството си и на шеф на вътрешната комисия той обяви, че не е изненадан от изкарването на поредна порция компромати и то „в определени медии, доста услужливи”.

„За мен кампанията, предизборната, започна. Само че с компромати, а не с идеи”, каза Анастасов, който предупреди, че няма да коментира обширно темата.

„Трябва да се отговори категорично на тези въпроси. Те не могат да продължат да висят по този начин в обществото”, поиска обаче съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров.

Според него, ако премиерът Бойко Борисов се скрие от темата, тя ще продължи да го преследва.

На същото мнение е и бившият министър-председател Станишев. Той припомни, че вотът на доверие не решава проблема на правителството.

Червеният лидер допълни информацията за генезиса на скандала със СРС-тата.

„Очевидно е, че Ваньо Танов е бил на разработка. Много сериозни са подозренията, че това е станало заради конфликт с министъра на вътрешните работи. С тези мотиви вероятно е закачен и слушан с цел да бъде дискредитиран заедно със семейството му”, обясни бившият премиер.

В подкрепа на тезата си той припомни публичното изслушване на бившия служител на ДАНС Росен Миленов, който направил подробни изявления пред подкомисията за контрол на СРС-тата.

Станишев увери, че е осведомен подробно за случилото се на изслушването на Миленов от депутата Михаил Миков, който е член на съответната подкомисия.

Председателят на БСП обаче отказа повече информация с аргумента, че очаква депутатите от подкомисията да свършат работата си съвестно.

В противен случай от БСП нямало да имат задръжки да оповестят публично казаното от Миленов.

Стотици хиляди хора се подслушват всяка година, сподели още Сергей Станишев. Той направи проста сметка – заявените СРС-та за една година са 20000. А всеки човек говори поне с 50 други, които биват прихванати.

Единственият начин да бъде решен проблемът според Сергей Станишев е институциите и най-вече прокуратурата да си свършат работата.

Председателят на БСП не изключи възможността обвинението да се бави, за да даде време на пряко въвлечените в СРС-тата.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати