25 Април 2024 г. Четвъртък

Имало страх в ДПС

2011-01-24 08:05:05

Напрежението около ДПС продължава и в дните след напускането на Касим Дал.

Депутатът, който подаде оставка като зам.-председател на партията и бе изключен от ЦОБ, изтъкна че винаги е казвал "истината

"Някои хора ги е страх и затова не се свиква Централния съвет вече 13 месеца. Доган отдавна се обкръжава с кръгове, които нищо общо нямат с ДПС и стигна дотам да е пълно изолиран. Скоро да сте чували да е говорил", запита риторично Касим Дал пред Нова телевизия.

Той припомни за самоубийството на най-близкия му човек Ахмед Емин.

"Дори тогава, Доган не е говори нищо. Той му беше много близък – това всеки го знае", припомни Дал.

За всички беше страшно Доган да каже, че Емин е "мъжка секретарка".

Касим Дал отрече пред него да е споменавано за някакво напрежение между двамата. Касим Дал не вярва, че Ахмед Емин е отишъл в сараите на Доган, за да го убие.

"Много е просто, той толкова възможности е имал, ако е искал да го направи. Тези тези са смешни, но фактите говорят, че това е самоубийство", поясни Дал.

Запитан кога си "отиде" каузата ДПС, Касим Дал каза, че това е цял процес, но може би от много време, когато Доган се изолира в своите сараи и не допускаше никой до себе си, както не е приемал чуждото мнение. Само кариеризмът и златният телец станаха силни за ДПС и кръга около Ахмед Доган, смята още Касим Дал.

Заради действията на председателя на ДПС, ние нямаме партньори, нещо повече – всички бягат от нас като дявол от тамян, допълни Касим Дал.

Според него вече всичко е ясно, но той съжали, че е прочел досиета на Ахмед Доган много късно, защото нямаше такъв закон. Касим Дал припомни, че Доган го е уверил, че не е навредил на никого като агент на ДС, и наивно, той му е повярвал.

"Аз вярвам на мъжката дума, но излъжели ме някой, просто не трябва...", отбеляза Дал.

В такава мръсотия, аз не искам да участвам, уточни Касим Дал. Аз, ако съм на негово място, не лидер на партията, а трябва да се скрия в дън земя, категоричен е той.

Доган е бил най-злият, той е бил проектът на ДС, не може острието на БКП, на ДС, днеска такъв човек да оглави една чиста партия като ДПС, възмути се Касим Дал.

"Нямате представа каква трагедия и ние не знаем кой е Ахмед Доган и с какъв образ живее сега", заключи Дал. Заради идеята и всички тези хора, той говори и е постъпил така, обясни той. Сараите на Доган са паметник на глупостта и аз там съм стоял не повече от 5 мин. Аз знам, че Доган живее там, но под каква форма, нищо не знам, разказа още Касим Дал.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати