Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Окт 30
Начало arrow Политика arrow Мъката му прозира, отвърна Борисов

Мъката му прозира, отвърна Борисов

  Print E-mail
2011-01-23 14:37:32
източник: dnes.bg

Мъката му прозира отвсякъде, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Япония, където бе помолен за коментар на критиките, които държавният глава Георги Първанов отправи по-рано днес към кабинета.

"Първо, Този път номерът не им мина. Второ, не може да не ги дразни, като виждат как се развиват нещата – пътища, магистрали, спортни зали", каза Борисов.

 

"Първото СРС го пусна той, като записа Дянков, когато го пратих снай-приятелския жест към него, когато очаквах, че той ще иска институциите да работят добре помежду си, каза Борисов.

 

"Алексей Петров, съветник в ДАНС при предишното правителство, донесе изчезнали доклади, най-секретни, и аз ги предадох на Прокуратурата. Какво СРС ние сме пуснали?", попита премиерът.

"Осем години той мълча като риба, когато правиха заменките за земеделските земи - за милиарди. Когато подписваха договори за стратегически енергийни проекти, без да се знае цифрата - и до ден-днешен не се знае.

Това, че ни спряха еврофондовете, а сега ги усвояваме в десетки пъти повече. С една дума - това е мъка. И видно е и в доклада на ЕС за миналата година - силна политическа воля""">"Това са комунистите - своите злини и своите провали се опитват да ги прехвърлят на други".

Първото СРС го пусна той, като записа Дянков

 

Борисов упрекна Първанов, че говори "всеки ден""">"Аз благодарих онзи ден на парламента - и за подкрепата, и за европейската дискусия. Направили сме си изводите - още по-усилено ще усвояваме евросредствата с Европейската инвестиционна банка и нещата в България ще се подобряват видимо", каза той.

"Неговите хора - предишното правителство - щяха да я правят на концесия, да взимат билетчета за всяка минала кола по тази магистрала. Неговите хора я правиха. Не бива да имаме къса памет за безобразията, които вършиха осем години. Ние ще си направим държавата такава, каквато трябва", допълни Бойко Борисов.


  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?