29 Март 2024 г. Петък

Мъката му прозира, отвърна Борисов

2011-01-23 14:37:32

Мъката му прозира отвсякъде, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Япония, където бе помолен за коментар на критиките, които държавният глава Георги Първанов отправи по-рано днес към кабинета.

"Първо, Този път номерът не им мина. Второ, не може да не ги дразни, като виждат как се развиват нещата – пътища, магистрали, спортни зали", каза Борисов.

 

"Първото СРС го пусна той, като записа Дянков, когато го пратих снай-приятелския жест към него, когато очаквах, че той ще иска институциите да работят добре помежду си, каза Борисов.

 

"Алексей Петров, съветник в ДАНС при предишното правителство, донесе изчезнали доклади, най-секретни, и аз ги предадох на Прокуратурата. Какво СРС ние сме пуснали?", попита премиерът.

"Осем години той мълча като риба, когато правиха заменките за земеделските земи - за милиарди. Когато подписваха договори за стратегически енергийни проекти, без да се знае цифрата - и до ден-днешен не се знае.

Това, че ни спряха еврофондовете, а сега ги усвояваме в десетки пъти повече. С една дума - това е мъка. И видно е и в доклада на ЕС за миналата година - силна политическа воля""">"Това са комунистите - своите злини и своите провали се опитват да ги прехвърлят на други".

Първото СРС го пусна той, като записа Дянков

 

Борисов упрекна Първанов, че говори "всеки ден""">"Аз благодарих онзи ден на парламента - и за подкрепата, и за европейската дискусия. Направили сме си изводите - още по-усилено ще усвояваме евросредствата с Европейската инвестиционна банка и нещата в България ще се подобряват видимо", каза той.

"Неговите хора - предишното правителство - щяха да я правят на концесия, да взимат билетчета за всяка минала кола по тази магистрала. Неговите хора я правиха. Не бива да имаме къса памет за безобразията, които вършиха осем години. Ние ще си направим държавата такава, каквато трябва", допълни Бойко Борисов.


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати