25 Април 2024 г. Четвъртък

Сняг и лед по улиците. Никой не чисти София

2011-01-23 08:05:07

Заледени и непочистени са централните столични булеварди и кръстовища.

Падналият през нощта сняг в София не е почистен в централната градска част, съобщава „Фокус“.

Хлъзгави и със сняг са пътните настилки на булевардите „Арсеналски”, „Черни връх ”, „Евлоги и Христо Георгиеви”, „Драган Цанков”.

Някои автобуси от градския транспорт в столицата закъсняват с до 6-7 минути, обявиха от Центъра за градска мобилност към Столичната община.

Като цяло градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

От Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) твърдят, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.

По високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени.

Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Марица” е мокра. Намалена е видимостта до 50 метра в района на Паничково.

До сто метра в районите на Средец, Елхово, Малко Търново, Слънчев бряг и Обзор и до 150 метра в районите на Севлиево, Микре, Тополовград, Ивайловград, Омуртаг, Боаза и Козница.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре, както и по пътя Батак – Доспат.

Метеоролозите от БАН съобщават, че на много места в страната днес ще продължи да превалява сняг, а в Тракия, крайните южни райони и Черноморието - дъжд.

По-значителни валежи се очакват в Северна България, а над Южна ще има и временни разкъсвания на облачността.

Максимални температури в Северна България и по високите полета между минус 1 и 4°, в Южна България по Черноморието между 5° и 10°. В София максимална температура около 1°.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати