19 Април 2024 г. Петък

Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат

2011-01-20 19:00:59

"Имал съм много разговори с премиера, но този е пълен фалшификат", каза пред журналисти директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод изнесения подслушан разговор с Бойко Борисов. 

Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.

Той посочи, че е разговарял по много теми с Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците.

"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още Танов.

"Няма защо да си подавам оставката", подчерта той и посочи, че не би допуснал в скандала да бъде забъркано и семейството му.

По думите му има много хора, които целят да го  дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. "Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран", каза Танов.

Той е категоричен, че и разпространеният разговор между него и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова също е фалшив.

"Този текст, който прочетох, между мен и Менда Стоянова, той беше пълен фалшификат. Категорично го заявявам. Защото някой беше написал сценария, само че не може да намери думи, защото ги няма в моя речник. Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова.

При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи. Aко напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", смята Танов.

В сряда от прокуратурата оповестиха експертизата, извършена от института на МВР, според която записите на изтеклите разговори на Танов с хора от властта са манипулирани.

По-рано пък парламентарната комисия за контрол на СРС съобщи, че Танов е подслушван законно по разследване за контрабанда и това е станало по искане на прокуратурата.

Днес пък източници от Съдебната палата съобщиха, че записите на шефа на Агенция "Митници" са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати