19 Април 2024 г. Петък

Стотици пред парламента: Искаме справедливост!

2010-07-09 12:08:06

Около 400 души се събраха пред Народното събрание, за да подкрепят близките на убития на 4 юли в кв. "Овча купел" 24-годишен мъж.

Според приятелите и близките на Борислав Райнов той бил пребит до смърт от група роми, след като се опитал да защити свой приятел.

С плакати "Кой ще ни върне Боби?" и "Искаме справедливост" хората настояваха за наказание на виновните за смъртта на младежа, а много от тях плачеха.

При тях излезе председателят на парламента Цецка Цачева, която разговаря с майката на убития и я увери, че по случая се работи.

Гарантирах на майката, че истината за това голямо нещастие за семейството ще бъде установена и виновните лица ще получат своите присъди, обясни Цачева.

Пред БТА майката на убитото момче каза, че ще бъде удовлетворена, ако това се случи.

Искам да се посочи конкретен извършител, а служителите на реда, които са допуснали грешки, заради които сега го няма сина ми, да бъдат обвинени и наказани, заяви тя.

Малко след появата на Цачева обаче протестиращите тръгнаха към сградата  на парламента и блокираха движението по улицата пред паметника на Цар Освободител.

Полицаи направиха верига пред парламента, за да ги спрат.

Майката на убития призова протестиращите да прекратят протеста и заяви, че не иска да има нови ексцесии.

Аз имам имената на тримата служители на реда, които имат отношение по случая, не искам да обвинявам тези полицаи, които са дошли днес да ни пазят, обяви тя и напусна протеста заедно със своите роднини.

Останалата част от протестиращите също започна да се разотива.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати