23 Април 2024 г. Вторник

Не ми трябва власт или пост!

2011-01-19 18:26:37

Искат да ни вкарат в скандал след скандал, като използват "учебниците" на КГБ и ДС как се правят компромати. Удря се най-силната част, така че самият четящ да се отврати от себе си.

Това обяснява премиерът Бойко Борисов на министрите си защо е решил да поиска вот на доверие, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.

"Така нагло и така както виждате пускат, и не на последно място с добре подбрани истини. Като подберете няколко истини взети от различен контекст се получава нещо, което действително може да отврати човек. Срещу нас са такива майстори.

В този случай, и Дянков е тук и е жив свидетел, президентът се обади, за да ме помоли за неправомерно действие на митниците, които за въпросния Мишо Михов искат да му съсипят бизнеса.

С вчерашното освобождаване на съветника си, който е бил адвокат на същия този Мишо Михов, той индиректно потвърждава всичко това.

Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците.

Във времето, в което те отиват на проверка, те имат право да си бутилират тази налична бира. Те не са в контрабанда, или в някаква завера през нощта, в някаква незаконна дейност. Те имат разрешение и бирата трябва да се бутилира, за което са си платили акциза, защото ще се развали.

Като се вземе една част, или една, както казах, подбрана истина и се пусне само тази подбрана истина. Преди това се компилира един разговор на Менда Стоянова, преди това съответно на Фидосова.

Какво произлиза от техните разговори? Фидосова пита за началника на Лом, ама този началник на Лом и днес е шеф на митницата, господа, и е назначен от предишното правителство или по-предишното, нямам представа кой е дори. Е, с кои очи те ни питаха, че се е увеличила например, контрабандата или не работят добре митниците, като техните хора стоят на митниците, кое от двете е вярно?...

Няма да се впускам в това, няма да се впускам и в това дали и как монтират, откъде вземат и как вземат записите, защото това пък е тема, която с вицепремиера ще обсъдим много отговорно, защото това безобразие с тези подслушвания и изтичания на информация трябва да престане. Това отвращава хората. Това ни торпилира доверието и навън и вътре и трябва министерството да предложи механизъм, който да гарантира това нещо, че повече не може да се случи...

Защото, аз имам стотици разговори с Дянков и Танов, стотици, но те подбират тази част. Сиреч тя е напластена от добри специалисти. Този път всичко, което ни правят, го правят професионалисти. Това не аджамийска работа, тук са подбрани най-добрите...

Затова аз повтарям – не ме интересува дали са манипулирани или не. Истината е тази – нямам грам, за което да се срамувам или да не е направено...

Те почват да прибавят – сега да отговори дали е по време на възродителния процес с умрели хора, когато сме били, за да охраняваме реколтата. Нали ако са умрели хора, вече 11-12 години съм в политиката, дали нямаше някой да се яви там, дали нямаше да извадят тези документи или факти.

А ние бяхме от пожарната, изпратиха ни да охраняваме реколтата. Но виждате към това, като прибавиш възродителен процес и вследствие на неговите действия умирали хора, не се ли отвращавате от мен. Да каже кой е Буда, да каже кой е Христос, говорил с олигарх от прехода. Аз съм говорил и говоря с всички, които поискат разговор с мен, моят телефон – даже и Дачков ми звъни по нощите. Сега се чудя дали да взема да го хвърля и да не говорим по телефони вече при това положение.

Но това е изгодно за всички партии. Идват президентски избори, идват местни избори. Силен ГЕРБ на никой не му е нужен, и за Синята коалиция, и за БСП, и за ДПС и РЗС и за кои има още, може би само „Атака” в момента разбират какво би станало, ако ние не сме на власт.

Затова, аз не мога да търпя да се упражняват по името ми и по правителството, и по партията, ако щете. За мен е по-важно да знаят хората и обществото каква битка водим, какво сме направили, че това, което ни правят в момента, е абсолютно целенасочено – да ни дестабилизират и да ни извадят от равновесие.

Аз съм силен, когато съм уверен. Не ми трябва власт или пост за шест, осем месеца, една година, за да се стараем да доизживеем, да доизкараме или на всяка цена да имаме пълен мандат.

Аз на вас исках това ви кажа. Нито едно действие не съм направил, от което да се срамувам и което да не е по закон. А партията, като неин председател, нито едно в случая назначение, или нито едно ходатайство (използвайте най-лошата дума), в случая не е станало факт.

Ако нямаме необходимата подкрепа, ако искат да ни направят зависими и ни се поставят условия, искам да ме извините, но за мен е по-добре да отидем веднага на избори. Три в едно, четири в едно, пет в две, каквито искат, аз няма да се дам на една шайка разбойници да направят ГЕРБ зависима партия. По-добре да я няма, отколкото да е зависима". 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати