26 Април 2024 г. Петък

Махнете агентите от властта, зоват от СДС

2011-01-17 18:17:36

Сините призовават всички политически партии да подкрепят нов обществен договор, който да възстанови държавността и доверието в институциите.

"В момент, когато ежедневно избухват скандали, управляващите са длъжни да се очистят от лица и поведение без принципи и морал", смятат от СДС.

С този обществен договор от синята партия иска да се постигне и съгласие никога повече за изборни длъжности да не бъдат предлагани хора, за които е установено, че са имали принадлежност и са работили в и за структурите на ДС.

"По критерия съпричастност към ДС и министър Цветан Цветанов, и директорът на  агенция "Митници" Ваньо Танов попадат в ситуация, в която тяхната оставка може да бъде поискана и трябва да бъде поискана", каза лидерът на СДС Мартин Димитров. Според него достойният акт е сами да си я подадат.

Синият лидер каза, че не си спомня досега срещу министър-председател да е имало такива обвинения като тези от изтеклите записи на разговори на Бойко Борисов с Ваньо Танов.

", посочи Мартин Димитров.

В края на февруари до средата на март ще е готова кандидатурата за президент на Синята коалиция, съобщи междувременно в Русе депутатът Михаил Михайлов.

Неговото мнение е, че кандидатурата трябва да е гражданска и издигнатата личност не трябва да е член на партийните ръководства на СДС или ДСБ.

Михайлов каза, че вероятно до единна кандидатура на Синята коалиция ще се стигне след избор между две или три предложения от СДС и ДСБ.

"Синята коалиция няма нищо общо с политиката на ГЕРБ и е ясна опозиция вдясно, но "играта на ченгетата" в момента срещу управляващите не е "игра" на СДС и ДСБ", заяви Михайлов.

Той предполага, че всичко това става, защото през следващите два-три месеца трябва да се вземат важни решения за бъдещите големи енергийни проекти.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати