23 Април 2024 г. Вторник

Тотнъм изтърва Юнайтед на „Уайт Харт Лейн"

2011-01-17 09:11:15

Тотнъм и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят в дербито на водещите отбори от Висшата лига. Двубоят на „Уайт Харт Лейн"червените дяволи" увеличиха с още един мач рекордната си серия без поражение в Премиършип. Юнайтед вече има 12 победи и 9 равенства от началото на сезона.

Във временното подреждане Манчестър Юнайтед е първи с 45 точки, колкото има и Манчестър Сити, трети е Арсенал с 43. „Шпорите" се смъкнаха с една позиция и вече са пети с 37 точки, зад Челси, който има 38.

До последно под въпрос за двубоя в състава на Тотнъм беше Гарет Бейл. Най-добрият футболист на Уелс страда от контузия в гърба и пропусна две тренировки през седмицата.

За Юнайтед на върха на атаката редом до Димитър Бербатов застана Уейн Рууни. Английският национал получи контузия в глезена преди две седмици и оттогава не беше играл. Той има само 2 гола от началото на сезона.

Срещата започна с вихрено темпо и скоростни атаки по крилата. До 10-ата минута вече имаше точни удари и в двете врати. С фрапантен пропуск се отличи 198-сантиметровият таран на „шпорите" Питър Крауч. Дългучът се измъкна зад гърба на Фърдинанд и от 3 метра стреля покрай гредата.

Домакините прекалено много залагаха на високи подавания към Крауч. Английският национал с лекота печелеше въздушните единоборства, но ясно се видя, че му липсва класа за по-нататъшното развитие на атаката.

Бербатов не играеше често с топката, но направи впечатление точността при всяко негово отиграване. Той хвърли и доста сили в дефанзивен план, като гонеше съперника до центъра на терена.

Силна първа част за Юнайтед изнесе бразилецът Рафаел. 20-годишният десен бек затвори пространствата пред Гарет Бейл и направи няколко остри пробива в противниковата половина.

След подновяването на играта „червените дяволи" създадоха едва едно голово положение. В 51-ата минута Еурелио Гомеш извади далечен изстрел на Рууни.

Първото съприкосновение на Бербатов с топката дойде в 60-ата минута. Търпението на Алекс Фъргюсън се изчерпа и шотландецът размести халфовата си линия, така че най-резултатният му футболист да бъде използван пълноценно. Играта напусна Нани за сметка на Андерсон.

15 минути преди края обаче този план пропадна, защото Юнайтед остана с човек по-малко, след като Рафаел бе изгонен за втори жълт картон.

Мениджърът на домакините Хари Реднап реагира мигновено и пусна в игра най-добрия си нападател Джермейн Дефоу вместо дефанзивния халф Пласиос. Бербо също беше заменен от мексиканеца Хавиер Ернандес. „Шпорите"

източник: bsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати