20 Април 2024 г. Събота

Бойко: Бръкнахме в раната на Държавна сигурност. Затова е атаката

2011-01-16 17:45:14
Приемането на декларация срещу агентите на Държавна сигурност, свързването на бензиностанциите с НАП и разкритията за манипулация на подписката на РЗС са причините за излезлите флашки, смята премиерът Бойко Борисов.

Три основни мотива намери премиерът Бойко Борисов за избухването на скандала със записи от разговори, които се появяват почти всеки ден.

Според премиера това са предприети действия на правителството за декларацията срещу заемане на дипломатически постове от агенти на бившата ДС и свързването на фискалните апарати на бензиностанциите с НАП. Третият мотив е разкритието за манипулации в подписката на РЗС за разпускане на парламента и свикване на Велико Народно Събрание.

„С това си обяснявам атаката. Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т. нар. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията е светкавична на всички засегнати хора.

Чакам с нетърпение да излязат проверките, за да мога да направя анализ", заяви Борисов, който е в Бургас за първа копка на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.

Той обаче остава категоричен, че излезлият негов запис на разговор с шефа на митниците, в който се коментира проверка на пивоварната „Леденика", също е манипулация.

„Видно е, че лицензът е бил отнет месеци наред. Казал съм на Танов да проверят дали правомерно са били проверявани. Защо когато в деня след проверка, искана от парламента, се установява, че умерели хора искат да махат Конституцията, искаме да го замажем това и да питаме какво би станало и дали е вярно, че някой протектира фирма на Мишо Михов.

Ако такива са протекциите на Борисов - да се отнемат лицензи, ми по-добре на никой да не сме протекция. Безспорен факт са отнетите документи", каза премиерът.

Той дори се зарече след като изчака проверката на прокуратурата да опита да прати достоверни записи за изследване в чужбина заради монтажа, при който могат да се слагат и махат думи от изречение.

Премиерът обаче няма отговор на въпроса, кои са хората, които носят доклади и на Алексей Петров, които и той не може да хване.

Не ви ли прави впечатление, че при Алексей Петров идва някакъв човек и му оставя доклади не на кой да е, а на бившия премиер, свързани с контрабанда и организирана престъпност. Той не го задържа, а само взима доклада и ми го предаде, а аз на прокурора. Същите сега отиват и дават за следващия премиер подобни неща.

Кои са тези хора, които явно и Алексей Петров не може да ги хване, и ние?

Как става така и се генерира във важните моменти скандал?, зачуди се Борисов, но каза, че няма нищо, за което да се срамува партията и лично гарантирал за това.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати