8 Май 2024 г. Сряда

Борисов: Когато излезе проверката, ще коментирам СРС-тата

2011-01-16 16:30:05

Когато излезе проверката, тогава ще коментирам, но аз съм сигурен, че това е манипулация. Сигурен съм, че като излезе проверката, ще видите. Много от нещата, които излизат в публичното пространство, получават друго съдържание.

Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов във връзка със скандала с разпространените в медии разговори с Ваньо Танов, предаде „Фокус”.

„Видно е, че лицензът е бил отнет месеци наред. Казал съм на Танов да проверят дали правомерно са били проверявани. Защо в деня, в който парламентът приема декларация за първи път от 20 години, включително и ДПС гласува срещу агентите на държавна сигурност, точно тогава излиза този скандал.

Защо когато в деня след проверка, искана от парламента, се установява, че умерели хора искат да махат конституцията, искаме да го замажем това и да питаме какво би станало и дали е вярно, че някой протектира фирма на Мишо Михов.

Ако такива са протекциите на Борисов – да се отнемат лицензи, ми по-добре на никой да не сме протекция. Безспорен факт са отнетите документи”, каза премиерът.

По думите му нито едно вредно събитие не е станало. „Аз имам своя версия, но ще изчакам прокуратурата, дори ще направя така, че ако мога да взема достоверни записи, да опитам да ги пратя за изследване в чужбина, защото тези, които се занимават с монтаж, знаят колко опасно може да се случи в едно изречение да се поставят или махнат думички.

Фактът е, че БСП и РЗС в деня, когато се взе тази много важна декларация, изведнъж бяха като едно. Ще ви върна назад – какво се промени в РЗС, когато в началото ни подкрепиха за правителство, те искаха шест месеца, за да ни направят зависими и нас.

Не ви ли прави впечатление, че при Алексей Петров идва някакъв човек и му оставя доклади не на кой да е, а на бившия премиер, свързани с контрабанда и организирана престъпност. Той не го задържа, а само взима доклада и ми го предаде, а аз – на прокурора.

Същите сега отиват и дават за следващия премиер подобни неща. Кои са тези хора, които явно и Алексей Петров не може да ги хване, и ние. Как става така и се генерира във важните моменти скандал. Няма нищо, за което да се срамуваме, гарантирам ви го”, допълни Борисов.

Според него свързването на фискалните апарати на бензиностанциите с НАП е ужилило много хора и не случайно от 20 години това не се прави.

„С това си обяснявам атаката. Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т.нар. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията е светкавична на всички засегнати хора. Чакам с нетърпение да излязат проверките, за да мога да направя анализ”, коментира Борисов. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати