25 Април 2024 г. Четвъртък

Цирк и ченгеджийница в родния парламент

2011-01-14 12:42:12

Няколко декларации срещу себе си чу в пленарната зала днес лидерът на РЗС Яне Янев. Първата – прочетена от Искра Фидосова от ГЕРБ.

Тя определи фалшифицираната подписка за референдум, организирана от РЗС, като безпрецедентен скандал в държавата. И изброи – над 400 от подписалите се категорично са отрекли да са го правили, 250 от тях – писмено. 57 от имената в подписката на РЗС – на починали хора.

„Или Яне Янев е намерил начин да общува с мъртвите, или става въпрос за злоупотреба. Господин Янев има черти, които могат да бъдат приети за нестандартни, но не и за извънземни”, пошегува се председателят на „Атака” Волен Сидеров. Според него обаче в случая става въпрос за престъпление.

"Болна, политическа амбиция и безскрупулност”. Такъв профил очерта на опонента си Яне зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ Фидосова.

Според нея Сергей Станишев, който бил сред кукловодите на РЗС, трябвало да направи нова група – „на лъжците, компроматчиците и манипулаторите”.

„Хора като Яне Янев нямат място нито в българския парламент, нито в политическия живот”, заяви Искра Фидосова.

Сергей Станишев се почувства обиден и взе думата, за да каже, че нееднократно е бил атакуван от Яне Янев, при това лично. Тази реплика предизвика смях в залата. Станишев обаче припомни на опонентите си, че в началото РЗС са ги подкрепяли.

 

"Вие, госпожо Фидосова, не можете да определяте кой да участва или не в политическия живот”, категоричен беше бившият премиер. Според него не е работа на ДАНС да се занимава с истинността на въпросната подписка. 

„Това е една не полицейска, а милиционерска държава отпреди 89-а година”, надвика залата Сергей Станишев.

Значително по-завидни гласови възможности обаче демонстрира самият Яне Янев. 

”Няма по-срамно зрелище от това, което в момента излъчва БНТ. Добре че Канал 3 е една от малкото демократични телевизии в тази държава, за да види българският народ кой разпределя контрабандните канали”. 

С тези думи Янев започна политико-медийния разбор на събитията от последните дни. 

И направи анонс за поредните разкрития на вестник „Галерия” – как българският министър-председател нарежда по телефона на Ваньо Танов да „оправи“ контрабандните канали.

 

„Ние от РЗС искаме оставката на Бойко Борисов. Той разрешава в тази държава да се случват тези пародии. Той разрешава в митницата под негово давление Ваньо Танов да прави това, което му е разпоредил. България може да се излекува от тази милиционерска параноя по един-единствен начин – с оставка на Бойко Борисов”, провикна се Янев. 

По отношение на подписката –Да, да – лъжец си, измамник си”.

Бойко Борисов обаче не обърна внимание нито на Яне Янев, нито на призивите на БСП темата Шенген да бъде отложена, за да отстъпи място на новите СРС-та, вече с участие на главния герой – самия премиер.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати