23 Април 2024 г. Вторник

Командира: Борисов ще е кандидат-президент от ГЕРБ

2011-01-14 10:28:14

„Борисов ще бъде кандидатът на ГЕРБ заради случващото се с Цветанов“, прогнозира лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той беше категоричен, че правителството непрекъснато се разтърсва от скандали, който били най-голямото зло за страната“.

„Горим си шансовете. Това са все скандали, които освен че вредят на страната, унищожават и доверието в управлението“, добави Командира пред bTV.

Според него разговорите на шефа на митниците Ваньо Танов с финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов са скандални.

„Това са официални СРС-та и няма как да са верни твърденията, че някой частно бил подслушвал, което пък означава, че общественото внимание дълго време е било будалкано“, смята Костов.

„Трябва да разпитат Танов – това, което той казва, че се прикриват фирми, не плащащи ДДС. Нека видим каква е реалността и за цигарите. Нека Танов да каже какъв натиск е бил упражняван“, добави той.

По думите му в държавата се налага параноя на подслушването.

Относно оставката на Касим Дал от Централното оперативно бюро на ДПС Костов коментира, че отвореното му писмо потвърждавало твърденията на сините за дейността на Ахмед Доган.

„Не знаем до каква степен Дал е готов да отиде на сблъсък. Не знаем и как би реагирал Доган. Това е до такава степен затворена партия, че никой не знае какво може да се случи. Очевидно ми се вижда обаче, че Дал се насочва към ГЕРБ“, добави Костов.

Той беше категоричен, че ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, Синята коалиция няма да го подкрепи, а ще издигне свой кандидат. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати