20 Април 2024 г. Събота

Менда омерзена, Искра не псувала

2011-01-12 16:54:15

Двете депутатки от ГЕРБ – Искра Фидосова и Менда Стоянова, за които се появи поредната порция СРС-та с намеци за кадруване в митниците, решиха да отговорят публично на обвиненията. 

И Фидосова, и Стоянова се интересували от работата на агенцията. И едната, и другата се чувала с Ваньо Танов по телефона. И едната, и другата правила опити да промени статуквото – митничари с ниски заплати да живеят в палати за милиони. 

Искра Фидосова обаче е категорична, че част от разговора й с Танов е манипулиран. По-точно последните реплики, че прави предложението за кадрово назначение, след като са обиколени 20 общини. 

„Да, водила съм разговор с господин Танов и питах какъв е резултатът от конкурса. Не си спомням подробности от изреченията, които съм казала, но със сигурност не съм псувала”, категорична беше Фидосова. 

Тя увери, че дори не познава момчето, за което се твърди, че е лобирала. Също така, че никога не е посещавала не само митническата дирекция в Лом, но и кабинета на Ваньо Танов в София. 

Все пак Искра Фидосова призна един свой грях. Той е, че от повече от година знаела, че настоящият шеф на митницата в Лом живее в къща за милиони, но е спестила този факт пред обществото.

„Омерзена съм от това, което се случи през последните дни”. Така накратко описа емоциите си другата участничка в най-новото СРС риалити – Менда Стоянова. 

Тя каза, че е говорила много пъти с Ваньо Танов по телефона. По време на тези разговори се е интересувала и от кадрови въпроси, включително за дирекцията в Пловдив, но никога не е правила опити да кадрува.

Стоянова аргументира интереса си към работата на митниците с това, че като шеф на бюджетната комисия в парламента те влизат в нейния ресор.

„В какво се превръщаме ние? Господин Яне Янев – народен представител, заклел се да спазва конституцията и законите... Прочетете конституцията, колеги! Там е недопустимо извън закона да се правят записи, още по-недопустимо е да се разпространяват. Какво прави господин Яне Янев? Разхожда се със СРС-та в джоба и в парламента, и по улиците, и ги разнася, и ги хвърля на вас”, оправда се Стоянова.

Тя е убедена, че не е провела въпросния разговор с Ваньо Танов. Думите й са извадени и нагласени от други разговори с него, както и с различни хора. Депутатката даде пример с изречението, че щяла да стигне до премиера. Тя увери, че не го е изричала.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати