26 Април 2024 г. Петък

РЗС: Пашата и Певеца са касиерите на контрабандата

2011-01-12 08:20:01

Касиерите на контрабандните канали са  Р.Н. -Пашата и В.М. -Певеца, твърди партията на Яне Янев в специална декларация.

РЗС прави изявлението си, след като вътрешният министър Цветан Цветанов публично се осъмни в истинността на пуснатите стенограми от разговори между шефа на митниците Ваньо Танов с депутатките от ГЕРБ Искра Фидосова и Менда Стоянова.

Ваньо Танов също беше категоричен, че разговорът му с председателя на бюджетната комисия е монтиран.

„Г-н Танов е сбъркал адреса. РЗС няма да пуска контролирани записи, които устройват определени персони в битката за овладяване на контрабандните канали от вътрешните групировки в ГЕРБ.

РЗС ще стигне до край, въпреки заплахите и рекетьорския шантаж, оказван върху всеки, който дръзва да разкрие истината за контрабандните канали. Дори с цената на физическа разправа с всеки от нас, ние ще стигнем до „касиерите” на ББ – Р.Н. „Пашата”, и на ЦЦ – В.М. „Певеца”, гневят се от РЗС.

Партията обаче не уточнява кои лица стоят зад посочените инициали. Р. Н. „Пашата” най-вероятно е бизнесменът Румен Николов-Пашата, който е бивш съдружник на премиера Борисов.  Той е един от основателите на групировката СИК.

Не е ясно кой стои зад В. М. „Певеца”, но инициалите съвпадат с името на певеца Веселин Маринов, който не крие близките си отношения с Цветан Цветанов и  възпя родната полиция. Той обаче категорично отрече информацията пред  „Труд”.

В декларацията РЗС настоява още Ваньо Танов да спре да се прави на „добрия чичко милиционер”"">-         С чии протекции продължават да работят на ключови позиции високотарифните митничари Димитър Аврамов, Филип Александров и Тодор Караиванов, на какви постове са те в момента, и кой от ГЕРБ го е притискал за тях?

-         Защо същият Тодор Караиванов, съпруг на лидерката на ГЕРБ в Харманли, единствен е допуснат до последния етап (интервю) на режисиран конкурс за шеф на митница „Свиленград”?

-         Кога ще изброи поименно депутатите от ГЕРБ, които лично или по телефона са го притискали или са лобирали за назначения в системата на митниците?

„В РЗС не минават ченгеджийските комбинации на Ваньо Танов, прилагани в митниците, като например да прави конкурси за длъжности, които след това закрива.

Знаем, че Танов е майстор на оперативните комбинации, най-вече касаещи взаимоотношенията Борисов-Цветанов, но нека първо да признае Цветанов псувал ли го е в кабинета на Борисов и защо тогава Бойко си е мълчал”, настояват хората на Янев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати