Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 25
Начало arrow Политика arrow РЗС: Имаме доказателства, че Борисов лъже

РЗС: Имаме доказателства, че Борисов лъже

  Print E-mail
2011-01-10 07:29:30
източник: actualno.com

Колкото повече се задълбочава скандала с подслушването, толкова повече Борисов се оплита в мрежите на собствените си лъжи, изтъкват в декларация до медиите от РЗС.

Утре от 10 часа със символичен протест пред паметника „Майка България” в гр. Велико Търново партията ще стартира общонационалната гражданска кампания „Спри подслушването! Ти можеш!”.

"Не случайно кампанията започва от избирателния район на вътрешния министър Цветан Цветанов, който по престъпно нагъл начин е организирал подсушаване, следене, филмиране и фотографиране през 2010г. на стотици отговорни фактори (депутати, магистрати, министри, журналисти, бизнесмени) и хиляди почтени български граждани без тяхно знание и при грубо погазване на закона", заявиха от РЗС.

Партията на Яне Янев има подготвен проект за решение на Народното събрание с мотиви за създаване на специална парламентарна анкетна комисия във връзка с нерегламентираното подслушване, който ще бъде предоставен за съгласуване на всички парламентарни групи още в първия пленарен ден.

Кога, как, откъде и с коя разработка на ГД БОП реално е стартирала войната Цветанов – Танов?

Колко и кои министри, зам.- министри, функционери на ГЕРБ (като Румяна Желева и Костадин Хаджигаев) са притискали Ваньо Танов за назначения в системата на митниците?

Чрез изслушване на Ваньо Танов и Антоний Странджев комисията да изясни колко пъти депутатите Кирил Калфин, Ивелин Николаев Николов, Иван Петров, Менда Стоянова и Искра Фидосова са оказвали натиск за назначаването на скандално известни митничари?

Бойко Борисов казвал ли е на Танов в телефонен разговор да назначи на ключови позиции високотарифните митничари известни като Митьо Милионера и Филип Парфюма и на какви постове в момента са тези протежета на ГЕРБ?

Какви са били мотивите на Ваньо Танов да прилага закона с двоен аршин при назначението на ВрИД шефове на митниците в Лом и Свиленград?

Давал ли е фалшиви показания по разработка на ГД БОП лице с фамилия Александров (дългогодишен семеен приятел на Бойко Борисов) срещу Ваньо Танов с цел да го дискредитира за да заеме поста му?

При какви условия е нает офис намиращ се пред главния вход на митница Свиленград от фирма „Деспред” и каква е ролята й в митническото агентиране свързано с доставката на турски цимент за софийското метро под контрола на Цветелина Бориславова?

РЗС има твърдата политическа воля да даде отпор на подслушването, корупцията, рекета и насаждането на страх, като разобличи публично лицемерието и лъжата на ГЕРБ, в това число и чрез оповестяване на разговорите Танов – Борисов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?