29 Март 2024 г. Петък

РЗС: Имаме доказателства, че Борисов лъже

2011-01-10 07:29:30

Колкото повече се задълбочава скандала с подслушването, толкова повече Борисов се оплита в мрежите на собствените си лъжи, изтъкват в декларация до медиите от РЗС.

Утре от 10 часа със символичен протест пред паметника „Майка България” в гр. Велико Търново партията ще стартира общонационалната гражданска кампания „Спри подслушването! Ти можеш!”.

"Не случайно кампанията започва от избирателния район на вътрешния министър Цветан Цветанов, който по престъпно нагъл начин е организирал подсушаване, следене, филмиране и фотографиране през 2010г. на стотици отговорни фактори (депутати, магистрати, министри, журналисти, бизнесмени) и хиляди почтени български граждани без тяхно знание и при грубо погазване на закона", заявиха от РЗС.

Партията на Яне Янев има подготвен проект за решение на Народното събрание с мотиви за създаване на специална парламентарна анкетна комисия във връзка с нерегламентираното подслушване, който ще бъде предоставен за съгласуване на всички парламентарни групи още в първия пленарен ден.

Кога, как, откъде и с коя разработка на ГД БОП реално е стартирала войната Цветанов – Танов?

Колко и кои министри, зам.- министри, функционери на ГЕРБ (като Румяна Желева и Костадин Хаджигаев) са притискали Ваньо Танов за назначения в системата на митниците?

Чрез изслушване на Ваньо Танов и Антоний Странджев комисията да изясни колко пъти депутатите Кирил Калфин, Ивелин Николаев Николов, Иван Петров, Менда Стоянова и Искра Фидосова са оказвали натиск за назначаването на скандално известни митничари?

Бойко Борисов казвал ли е на Танов в телефонен разговор да назначи на ключови позиции високотарифните митничари известни като Митьо Милионера и Филип Парфюма и на какви постове в момента са тези протежета на ГЕРБ?

Какви са били мотивите на Ваньо Танов да прилага закона с двоен аршин при назначението на ВрИД шефове на митниците в Лом и Свиленград?

Давал ли е фалшиви показания по разработка на ГД БОП лице с фамилия Александров (дългогодишен семеен приятел на Бойко Борисов) срещу Ваньо Танов с цел да го дискредитира за да заеме поста му?

При какви условия е нает офис намиращ се пред главния вход на митница Свиленград от фирма „Деспред” и каква е ролята й в митническото агентиране свързано с доставката на турски цимент за софийското метро под контрола на Цветелина Бориславова?

РЗС има твърдата политическа воля да даде отпор на подслушването, корупцията, рекета и насаждането на страх, като разобличи публично лицемерието и лъжата на ГЕРБ, в това число и чрез оповестяване на разговорите Танов – Борисов.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати