24 Април 2024 г. Сряда

Защо мъжете се превръщат в буренца?

2011-01-06 09:39:37

Съвременният мъж пълнее по-бързо отвсякога. Ако се сравнят фигурите на представителите на силния пол преди двайсет години и сега, то мнозинството от господата днес могат да се похвалят с оформящо се коремче и романс с дивана.

Много лесно могат да бъдат обвинени за това явление преяждането и мързела, но британски учени твърдят, че обяснението е вързано с комбинация от фактори.

Епидемията от мъжко затлъстяване се дължи на генетични фактори, замърсяването на околната среда, стрес, безразличие, безсъние и мекушави приятели.

Консумацията на повече и по-вредна храна естествено оказва негативно влияние, но допълнителните калории не са единствените виновници.

Наскоро учени откриха ген, който прави само мъжете по-предразположени към натрупване на килограми с напредване на възрастта.

Химическите съединения (фталати) в пластмасите, както и индустриалните замърсители, също играят роля в разширяващата се обиколка на ханша при мъжете.

Заседналият начин на живот влияе на усвояването на захарите и мазнините, което увеличава риска от затлъстяване.

Ето тук е мястото да споменем за ролята на жената в опазването на мъжкото здраве. Известно е, че мъжката популация не обича да слуша съвети, но представителките на нежния пол могат да направят чудеса с мъжете си без тяхно знание.

Приготвянето на храна в домашни условия с полезни продукти е крачка в правилната посока – червените меса могат постепенно да се заменят от бели и здравословни. Грилът успешно заменя пърженето, зехтинът – маслото, доматеният сос за спагети е по-подходящ от сметановия и т.н.

Съвет - Дами, спортувайте заедно с мъжете си. Така и вие ще имате полза. Ето и още два трика – купете по-малки чинии (така по-малките порции няма да се забелязват толкова). Купете нови чорапи на партньорите си – с един номер по-малки. Дискомфортът при носенето им ще провокира мисълта за намаляване на въглехидратите.

източник: health.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати