25 Април 2024 г. Четвъртък

Яне Янев размаха пръст на благодетелите от бТВ

2011-01-03 08:10:17
В политическа декларация РЗС поиска парламентарна комисия за разследване на вътрешния министър. Яне Янев пък благодари на коректните медии и посочи с пръст бТВ, които не са отразявали партията му под натиск. Дълги години именно Янев бе сред най-честите гости-политици в ефира на първата частна ефирна телевизия, но очевидно нещо е нарушило безметежните му отношения с медийните босове.

РЗС излезе с декларация по повод създаването на специализиран съд и разработката около шефа на митниците Ваньо Танов. Хората на Яне Янев настояват за комисия в парламента, която да разследва вътрешния министър Цветан Цветанов във връзка с нерегламентираното подслушване.

Комисията трябва да установи колко депутати, министри, зам.- министри, шефове на агенции, висши полицаи, агенти в ДАНС, магистрати, журналисти

и бизнесмени са били подсушавани, следени, филмирани и фотографирани през 2010 г. без тяхно знание и при грубо погазване на закона.

"Ние сме убедени, че той ще работи единствено по вече събраните от Цветанов СРС-та срещу противниците му от и извън средите на ГЕРБ. Това няма да е специализиран съд, а гилотина за политическа саморазправа.", е позицията на РЗС срещу специализирания съд.

Според партията на Яне анкетната комисия трябва да се запознае с конкретни факти и въпроси от публичното пространство,

сред които този дали вътрешният министър Цветан Цветанов е възложил разработката и използването на СРС-та срещу шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и дали в нея има конкретни факти, доказващи как депутати и политици от изпълнителната комисия на ГЕРБ се обаждат на Танов, за да го притискат да назначава за шефове на ключови митнически пунктове техни протежета, свързани с контрабандни канали.

Подслушвани ли са депутатите Искра Фидосова и Павел Димитров, докато оказват директен натиск върху Ваньо Танов да назначи техни подставени лица за шефове на митниците

в Лом и Варна, питат още от РЗС. Янев пита и за наличието на незаконен запис с твърдения на зам.финансовия министър Владислав Горанов, че вицепремиерите Цветанов и Дянков водят война и са се хванали "гуша за гуша".

В декларацията си РЗС отправя въпроса защо отново е налице силен теч на данни от ДАНС и дали той е свързан ли е той с назначаването на скандалния Веселин Марков за директор на т.нар. Дирекция "С", която контролира и опазва класифицираната информация.

Обръщението на Янев завършва с благодарности към всички медии, които през изминалата година проявили "смелост и обективност" при отразяването му.

Яне обаче изважда от списъка бТВ, като я нарича "поръчкова медия":

"Заедно с това сме убедени, че някои поръчкови медии, като бТВ, ще продължават да пропускат позициите и брифингите ни под натиск.

Ангажираме се през тази година да разкрием истинското лице на олигарсите – собственици на тези медии, и как властта ги е вклещила в менгеме и те й слугуват безпрекословно. ", заканва се Яне.

Припомняме, че през миналата година Красимир Гергов официално обяви, че е един от собствениците на бТВ, сравни я с "плод-зеленчук", поради което изкарва на сергията това, което се харесва на купувачите.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати