27 Април 2024 г. Събота

Ще заброди ли нов призрак из Европа?

2011-01-02 11:39:20

Каква ще е 2011 в общ план и какво казват планетите? Ще се опитаме да разгледаме най-общите и важни тенденции, каквито ги виждат специалистите по мунданна* астрология.

2011 ще ознаменува нови хоризонти чрез преодоляването на някои трудности и търсенето на най-благоприятната посока. Периодът от януари до май ще е свързан с трудности и кризисни ситуации от най-различен характер. В началото на годината ще се увеличи творческият потенциал, ще се появят стремежи да се намерят нови отговори на старите въпроси. 

И така, през 2011 титаните Уран, Сатурн и Плутон ще бъдат в кардинални знаци. Почти през цялата първа половина на годината в кардинален знак ще бъде и Юпитер. Това означава, че годината ще бъде успешна за активните и иницативните, умеещите да правят избор, да действат, да се борят и да се приспособяват в ситуациите. Времето ще приветства промените и решителните крачки. А годината ще е наситена на събития.

Увереността в собствените сили и възможности ще води до ръст на амбициите и нежелание за примиряване със съществуващите режими. Мнозина ще почувстват в себе си сили да открият нова страница в живота си.

Хората обаче ще са склонни да действат недостатъчно обмислено, смело и понякога безразсъдно, което може да не съответства на реалната ситуация. През февруари-март амбициите може да излязат от границите на разумното. Март-април може да са ознаменувани от проблеми с околните, възможни са открити противоречия. За кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог) април може да се окаже период на сътресения.

Ако трудностите се преодолеят успешно, то от юни се очаква по-малко напрегнат период. В това време може да се преразгледат много неща в живота и да се постигнат отлични резултати в избраната дейност.

2011, както и някои предишни години, носи глобални промени, но някои от тях водят началото си още от 2010. Какво ни готвят планетите този път? Безспорно новаторските тенденции ще бъдат зададени от Уран. Планетата на революционерите, научните открития и всевъзможните изобретения ще напусне 12-ия знак на Зодиака (Риби) и на 12 март ще премине в първия знак (Овен), където ще остане 7 години. Какво може да означава това?

Нова епоха

Енергията на преобразувания от пасивния и мистичен знак Риби ще се превключи в енергичния и храбър знак Овен, което може да е крачка от мистиката към науката, от „волята на съдбата” към справедливост, активни преобразувания в политиката и световния ред. Ще се засилят революционните настроения не само в икономическите, но и в глобалните политически процеси. Това положение на планетата ще засили слънчевата активност и природните аномалии.

Влизането на Уран в Овен отбелязва нова ера, нов 84-годишен цикъл на тази планета по Зодиака. Първите 7 години, докато Уран ще се движи в знака Овен, ще бъдат определящи и ще набележат основните тенденции на световното развитие. Това са и нови технологии, и нова енергетика, нов транспорт, нови мрежи за „улавяне на масите”.

Юпитер в Овен само ще подгрява горните тенденции, а преминаването му в знака Телец на 4 юни ще очертае нови възможности. От този момент стилът на живот и общото настроение ще станат по-устойчиви и практични. И особено ще им провърви на Телците. А първите пет месеца ще са по-динамични, когато пък номер едно ще са Овните. 

Очакват ни нови идеали и цели, нови кумири и герои. Влизайки в Овен, Уран може да провокира истинска революция в интернет – очакват ни интересни открития и промени в глобалната мрежа и в сферата на информационните технологии.

Положението на Уран и Юпитер в Овен ще се усложнява от опозицията на консервативната планета Сатурн, който се е установил във Везни. Впрочем конфликтът между старото и новото едва ли може да ни учуди. Напрежението между Сатурн и Уран – Юпитер в първата половина на годината може да предизвика социални недоволства, военни конфликти и проява на агресия, колебания във валутните курсове и други признаци на нестабилност в икономиката.

Особеност на годината е, че Юпитер, който стартира от знака Риби, само за 5 месеца ще претича през знака Овен, а после задълго ще се установи в знака Телец. Това ще се отрази във вид на оперативни решения в областта на международната политика, бързо създаване и ръст на нови обществено-политически движения, свързани с борба за справедливост, образователни, религиозни, военни или спортни реформи. 

Ще заброди ли нов призрак из Европа?

Още едно важно събитие на 2011 е влизането на Нептун в знака Риби – собствения му знак. В миналото това се е случило на 17 февруари 1848 г., а на 21 февруари е публикуван „Комунистическият манифест” на Маркс и Енгелс. И призракът на комунизма тръгна из Европа. Възможно ли е сега да заброди нов призрак? Предстои да видим. Във всеки случаи може да се очакват нови езотерически водовъртежи, нови идеологически течения и мътни водопади в средствата за масова информация.

Най-щастливи и успешни се очаква да бъдат юли, септември и октомври. Успехи може да има в обучение, любов, бизнес или във всяка друга сфера. Най-големи са възможностите по пътя на промените и духовното преосмисляне. Сега не е време да се зацикля върху стари догми. Годината определено не е за консерватори. 

Пътят към върховете ще се осмисля само от смели и силни хора, които няма да се спират пред трудности и неуспехи, които винаги са готови да извличат уроци от жизнените ситуации, гъвкаво променят своите оценки и намират най-оптималното и ефективно решение. Основното е движението напред, без задоволяване с постигнатото. И така, 2011 може да стане време на големи крачки и откриване на нови хоризонти.

Към края на годината вълненията ще улегнат и за икономическата криза ще се споменава все по-рядко. Новият нарушител на спокойствието може да стане водата – непредсказуемата и безмилостна стихия. Наводнения по цял свят може да са резултат от напрегнатите аспекти на планетата Нептун.

И все пак 2011 ще е и година на Венера. Планетата на плодородието и красотата ще смени Слънцето – горещия управител на 2010 – и ще внесе нежна енергия буквално във всички области на живота.

---------------------------------------------------------
*Мунданната астрология носи името си от mundos (свят). Тя се занимава с процесите, които протичат в световен мащаб, както и в конкретна държава.

В близките седмици ще разгледаме влиянието на т.нар. тежки планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон) през годината. Очаквайте ги в седмичния и месечния хороскоп в Dnes.bg, както и други важни събития от света на астрологията.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Наука и образование


Новини
Между 13-15 ученици ще са в клас, ако пандемията от коронавирус не затихне. Паралелките ще се разделят наполовина - едната група ще учи седмица дистанционно, после се сменят, каза в ...
Новини
Въведеното извънредно положение в страната затвори училищата поне до 29 март, а от днес за първи път стартира изцяло дистанционно обучение. Министърът на образованието Красимир Вълчев бе категоричен ...
Новини
МОН стартира електронна система на обучение още от понеделник.Това стана ясно по време на брифинг, на който Министерство на образованието и науката представи своя план как ще протичат у ...
Новини
Премиерът Бойко Борисов не вижда смисъл в дългите грипни ваканции, особено що се отнася до училищата. Той предлага грипната ваканция да не се удължава след сряд ...
Новини
Отлагат се организирани събития и училищни пътувания, съобщиха от Министерството на образованието.Като превантивна мярка от днес, 8 март и включително и след края на грипната ваканция се отла ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати