29 Март 2024 г. Петък

Ман Юнайтед започна годината с драматично 2:1 над Уест Бромич

2011-01-01 19:23:58

Манчестър Юнайтед постигна много важна победа като гост на Уест Бромич в изключително интересен мач от 21-ия кръг във Висшата лига. Двубоят завърши 2:1 в полза на „червените дяволи”, а пред двете врати имаше безброй вълнуващи моменти. Домакините можеха дори да поведат, когато резултатът бе 1:1, но Одемвинге изпусна дузпа, а след това появилият се на мястото на Димитър Бербатов Хавиер Ернандес донесе победата на тима си с гол в 75-ата минута, съобщава НовСпорт. Българинът игра един час за тима си, но за съжаление на всички фенове на Юнайтед не успя да се разпише, тъй като не успя да излезе на чиста позиция за отбелязване на попадение, предаде КРОСС.

Първата възможност в срещата бе още в първата минута, когато Джеймс Морисън отправи изстрел от далечно разстояние към Томас Кушчак, но вратарят на „червените дяволи”, който играеше на мястото на Едвин ван дер Сар, улови без проблем.

При първата по-опасна атака, организирана от Манчестър Юнайтед, падна и попадението за гостуващия тим. Димитър Бербатов овладя кълбото и намери Габриел Обертан, който задържа топката и подаде към Евра. Французинът центрира в наказателното поле, където Уейн Рууни игра отлично с глава и изпрати кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Скот Карсън, като това бе първото попадение на английския национал от игра от март месец насам.

След като получи гол във вратата си, отборът на Уест Бромич заигра добре и действията се пренесоха временно в половината на Юнайтед. В 14-ата минута домакините успяха да изравнят с невероятен гол на Джеймс Морисън. Топката попадна на крака на футболиста, който я изпрати с много красив удар в горния десен ъгъл на Кушчак и по този начин възстанови равенството.

Последваха минути на равностойна игра, а следващата по-интересна ситуация бе малко след като измина половината от първото полувреме. Греъм Дорънс бе изведен зад отбраната на „червените дяволи” сам срещу Кушчак, но се забави и притеснен от върналия се Гари Невил не успя да нанесе удар, падайки на земята, а вратарят на Юнайтед улови без проблем. Домакините имаха претенции за дузпа, след като останаха съмнения дали Невил не е съборил Дорънс, но главният съдия Крис Фой подмина ситуацията, като не посочи бялата точка.

До края на полувремето Уест Бромич стоеше по-добре на терена, а в последната минута от първата част отново пред Дорънс се откри хубава възможност да отбележи, но ударът му от границата на наказателното поле срещна външната страна на мрежата, излизайки в аут. Малко след тази възможност дойде и последният съдийски сигнал на Крис Фой за първата част.

Второто полувреме започна равностойно, а в 47-ата минута Крис Брънт можеше да изведе Уест Бромич напред, но ударът му не попадна в рамките на вратата.

В 53-ата минута последва нова опасност, създадена от домакините. След центриране от ъглов удар, топката попадна на главата на Пол Шарнър и по чудо не се озова в мрежата на „червените дяволи”, излизайки в аут.

След като измина час игра Алекс Фъргюсън направи някои промени в състава си. Бербатов бе заменен от Хавиер Ернандес, а Гибсън влезе на мястото на Габриел Обертан.

Добрата игра на Уест Бромич продължи, а в 63-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Рио Фърдинанд извърши нарушение в наказателното поле. Зад топката застана Питър Одемвинге, но ударът му не попадна в очертанията на вратата, минавайки покрай дясната греда на Кушчак.

След като пропуснаха наказателния удар, „дроздовете” можеха да бъдат наказани от Уейн Рууни, но нападателят на Манчестър Юнайтед си поведе дълго топката и Карсън успя да реагира, като не позволи на англичанина да отбележи.

В 74-ата минута за Юнайтед не бе отсъден 11-метров наказателен удар, след като при центрирането на появилия се през втората част Фабио, топката срещна ръката на Джером Томас, но Крис Фой не посочи бялата точка.

Минута след тази ситуация Карик стреля, но Карсън се намеси отлични и изби в корнер. След центрирането от ъглов удар, кълбото попадна на главата на резервата Хавиер Ернандес, който бе оставен непокрит и прати неспасяемо топката покрай Скот Карсън.

В 80-ата минута Уест Бромич можеше да изравни, след като Джером Томас стреля много хитро към левия ъгъл на Кушчак и по всичко изглеждаше, че ще резултатът ще бъде изравнен, но Неманя Видич успя да се намеси и да изчисти далеч от наказателното поле на своя тим.

Малко преди края на срещата срещу Уейн Рууни бе извършено нарушение и по всичко изглеждаше, че той няма да може да продължи срещата. Юнайтед нямаше право да извършва смени, а минута след като излезе извън терена, Рууни се завърна, за да помогне на тима си да удържи преднината си.

До края на двубоя домакините се опитаха да достигнат до гол, но играта на Манчестър Юнайтед в защита бе брилянтна и така „червените дяволи” достигнаха до труден успех.

Победата остави тима на Алекс Фъргюсън на върха и отборът вече е с 41 точки. Уест Бромич е 14-ти с 22.

 

източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати