28 Март 2024 г. Четвъртък

За какво са ни виновни извънземните?

2010-07-07 11:58:46
Открай време хората се опитват да си обясняват нещата, които не разбират с нещо свръхестествено. Мигащите светлинки в нощното небе са смятани за истинско НЛО от всеки четвърти американец. Вижте кои са десетте най-прочути човешки творения, чийто произход хората обичат да описват като извънземен.

 

 10. Пещерните рисунки

Откритията на древни рисунки в пещери, смятани за човешки обиталища, са наричани от мнозина дело на извънземни същества. Поддръжниците на тази теория смятат, че космическите човечета са посетили праисторическите хора и са им предали някакво знание. Адвокатите на тезата сочат за пример разни драсканици, изобразяващи нестандартни човечета - двете „извънземни" фигури от Вал Камоника в Италия обаче са търсени измежду общо 200 хиляди такива!

9. Египетски писмени знаци

Храмът на Озирис в Абидос съдържа един куп странни писмени знаци, в които НЛО-ентусиастите откриват всякакви измишльотини като изображения на хеликоптери, съвременни на нас машини, космически кораби и пр. Тези знаци са част от титулатурата на Сет I и явно „тълкувателите" им не откриват нищо странно във факта, че нито подобни картинки няма никъде другаде, нито пък в египетската литература се говори за каквито и да било летящи апарати.

8. Геоглифите в Наска

Става дума за над шестстотин изображения по земята, правени от племената наска в Перу. Част от тях са огромни, до 270 метра, и са видими само от въздуха. Като цяло представляват различни геометрични фигури и стилизирани изображения на животни. Това кара днешните търсачи на конспирации да преоткриват в тях начин за контакт на човечеството с извънземни, чудодейни начини за летене на перуанците от миналото или направо произведения на изкуството на гости от космоса. Истинските историци обаче им придават просто религиозно значение и си обясняват съществуването им с мегаломанската жажда на някой си жрец да контролира цялото племенно общество.

7. Механизмът от Антикитера

Механизмът, открит близо до Антикитера, е инструмент, подобен на часовник, създаден вероятно около 85г.пр.Хр. Апаратът се е ползвал като средство за намиране на местоположението на слънцето, луната и пет познати тогава планети - по зададена дата. Механизмът е устроен по начин, подобен на изобретени чак през ХIV век часовници. И заради това изпреварване на времето много хора търсят извънземна намеса. Е тогава можем да се скараме на лошите зелени човечета, че не са казали на горките елини за повече от пет съществуващи планети. Да не говорим пък, че в гръцката литература неведнъж се говори за подобни механизми, но пък никой не споменава за чуждопланетно присъствие.

6. Сакарската птица

Дървената фигура е намерена в гробница в египетския град Сакара. Смущаващото в нея е, че задната „перка" на пилето е обръната не както е естественото й разположение при птиците, а вертикално - както се позиционира при днешните летателни средства. Това кара феновете на НЛО да смятат, че египтяните са имали развита летателна индустрия. Модерните изследователи пък придават далеч по-прозаична функция на птичето - религиозно предназначение или дори детска играчка.

5. Фигурките Догу

Догу са едни малки грозни хуманоидни фигурчета, правени от праисторическите заселници на Япония. Необяснимото съществуване на Догу води до ново „доказателство" за НЛО-посещение на Земята. Още повече, че съвременната наука все още няма обяснение за Догу-тата, които поразително напомнят на покемончета. Едва ли обаче Ити и минал през Япония, оставил си е играчките и си е тръгнал.

4. Житните кръгове

Първият такъв е открит през 1966 от английски фермер - в житната му ферма били очертани концентрични кръгове, виждащи се много добре от птичи поглед. Напоследък пък такива се появяват твърде често, за да смятаме, че извънземните ни пращат съобщения с детски рисунки. По-скоро можем да смятаме, че става дума за човешки шегички или създаването на туристически или бизнес-интерес у определена група по-наивни хора.

3. Норвежката спирала

През декември 2009 в небето над северна Норвегия за 2-3 минути се появява синя светлина, организирана в забележително красива спирала. Привържениците на конспирации виждат в нея извънземен сигнал, но биват бързо оборени от руското правителство, съобщаващо за несъвсем контролиран ядрен опит.

2. Стоунхейндж

Огромната структура от камънаци, датирана от около 2400г.пр.Хр., е любим обект на феновете на НЛО. Според тях Стоунхейндж е сложна система за определяне на лунните фази, издигната от извънземните. Е, дори да е такова предназначението й, едва ли става дума за чуждопланетни архитекти. А и е възможно изследователите днес да отдават твърде голямо значение на астрономичното значение на разположението на Стоунхейндж.

 1. Пирамидите в Гиза

Както много мегалитни конструкции в света, пирамидите в Гиза също са обект на съмнение що се отнася до произхода. Още повече че не е изяснено как точно са били построени, да не говорим пък за перфектното им геометрично разположение, съобразено със звездите, слънцето и планетите и още един куп странности около тях. Пирамидите говорят за забележителна инженерна мисъл и изчисления за периода, но все пак каква е логиката в твърдение, че същества, които могат да осъществяват междугалактическо пътуване, няма да си дадат малко повече зор в земното строителство, а ще цвъкнат някакви си пирамидки?

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати