23 Април 2024 г. Вторник

Къде да празнуваме и как да лудуваме безопасно

2010-12-31 10:57:01

Днес е последният ден от 2010 година. Цялата страна се готви да празнува, а от МВР съветват да бъдем внимателни, за да има по-малко инциденти по празниците.

Около 160 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на събитията по време на Новогодишната нощ в столицата.

Засилено полицейско присъствие ще има на всички възлови места – спирките на градския транспорт и метрото, централните площади, Борисовата градина, Националния стадион и др.

На столичния площад ще дежурят и два екипа огнеборци с пожарни автомобили. Пожарен екип ще охранява и провеждането на зарята.

Подобни мерки са предприети във всички по-големи градове, в които ще има новогодишни тържества.

Над 200 огнеборци  ще проверяват как се спазват изискванията  за пожарна безопасност в хотелите и ресторантите в планинските и черноморските ни курорти.

През трите празнични дни засилени дежурства ще имат и спасителите. 150 служители ще бъдат в готовност да помагат на граждани в беда.

Създадена е организация допълнителни екипи да обслужват и линиите на телефон 112, така че на всички обаждания да се реагира своевременно, обещават от МВР

Охранителната полиция призовава гражданите да закупуват фойерверки само от лицензирани магазини и да избягват “уличните” търговци.

Преди употреба трябва подробно да се прочетат указанията за безопасното използване на пиротехническите изделия, припомнят служителите на реда.

Те призовават хората да не оставят децата си да играят с фойерверки без контрол.

В навечерието на Нова година от “Пътна полиция” призовават шофьорите да се съобразяват със зимните условия по пътищата.

В новогодишната нощ в столицата ще се движат част от автобусните, тролейбусните и трамвайните линии, както и метрото, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

За 12-и пореден път на площад "Княз Александър Първи" в София ще се състои новогодишният концерт "Сцена под звездите", който ще започне от 22.30 часа.

В продължение на три часа пред зрителите на площада и на програмата на БНТ ще се изявят Поли Генова, Нора, Теодор Койчинов, Вяра Панталеева, Богдана Петрова и Майк, Стефан Илчев, Тома, Дамян Попов, Цветелина Чендова, Мая Кръстева, Виктория Керин, Ники Манолов, Ая и диджей Роско, Деси Тенекеджиева, група "032", балетната формация "Веда джуниър", Любо Киров, Камен Воденичаров, диджей Диан Соло, националният фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" и групата "Ахат".

Любимата на поколения рок/пънк изпълнителка Милена и Dirty Purchase - групата, предизвикала фурор на тазгодишния SPIRIT of Burgas, ще се грижат за доброто настроение на бургазлии, които изберат да посрещнат Новата година под открито небе.

Празничният концерт е с начало 22.30 ч., а сцената ще бъде разположена на площад „Тройката”.

Водещи ще бъдат актьорите Тончо Токмакчиев и Стефан Щерев, които са родени в Бургас. Безплатни градски автобуси ще пътуват на всеки кръгъл час от 23 ч. до 3 ч. на 1 януари.

В Пловдив на откритата сцена няколко арии и италиански канцонети ще представи оперният певец Калуди Калудов, а в първите часове на 2011 г. ще пее фолкпевицата Цветелина.

Във Варна на откритата сцена до фонтаните тази година ще са Георги Христов, Орлин Горанов и Кристина Димитрова. След полунощ ще пеят Мими Иванова и Развигор Попов и Михаил и Кристина Белчеви.

Традиционно и тази Нова Година в Каварна ще бъде посрещната с много рок. 
В празничната нощ на площада в центъра на града ще има грандиозен концерт на Джон Лоутън, Мик Бокс и Фил Ланзън – и тримата от Юрая Хийп. Програмата ще започне в 21 часа с изпълнения на каварненската рок група Access, а след тях ще пеят и Сигнал.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати