20 Април 2024 г. Събота

Политиците ни – големите губещи през 2010-а

2010-12-30 17:07:14

Родните ни политици са големите губещи в състезанието за интереса на читателите в българското интернет пространство. 

Това е главният извод след анкетата на Dnes.bg за най-важното събитие за 2010 година у нас.

Интересът към допитването беше излючително висок – 25 199 наши читатели гласуваха през последните две седмици.

Полуфиналът на Цвети Пиронкова на Уимбълдън е събитието на изминалата година, събрало най-много гласове - на 31%от участвалите в анкетата. 

Случи се – 23-годишната Цвети е фаворитът на читателите на Dnes.bg.

Изборът на Кристалина Георгиева за еврокомисар (отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи), а след това – и за европеец на 2010-а, е второто по важност събитие в класацията на Dnes.bg – 27% от нашите читатели са гласували за него.

Според 8 % от нашите читателирестартирането на руските енергийни проекти у нас заслужава да бъде определено като най-важното събитие за 2010 година.

Другият съществен извод от анкетата е свързан с вътрешнополитическите скандали в страната – оказва се, че интересът към тях е твърде краткотраен. 

Така Вкалинчването в политиката (възможно най-краткото обяснение на сериала Бременната Калина с фалшивата диплома) е заслужило интереса на едва 8% от гласувалите.

С подобен резултат е друг вече досадил „сериал“ през последната година - Сагата Алексей Петров (7%).

Други 7% от участвалите в анкетата пък избират „комедия“ за топ тема на годината - Циркът с избора на БГ еврокомисар. 

По 4% от читателите на Dnes.bg определят като събитие на годината първия арест на бивш министър(Николай Цонев) и делото срещу Доган.

Още един важен извод от допитването до нашите читатели – проектът АБВ среща изключително слаб интерес.

Очевидно значителното внимание към политическото битие на Първанов след президентския му мандат си остава предимно медийно – едва 2% са предпочели АБВ за събитие на годината.

Изненадващо и интензивните рокади в здравното министерство (трима министри само за година; а и забележителната Анна-Мария Борисова Иванова) вече са почти забравени -  само 2% са гласували за това събитие.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати