26 Април 2024 г. Петък

Най-добрите места за посрещане на Нова година

2011-01-14 22:20:54

Ако не искате да прекарате Нова година пред телевизора, уебсайтът Аск мен предлага списък на най-хубавите 10 места за празника, стига да можете да си позволите да стигнете до там, предаде Ройтерс.

1. Плажът Копакабана, Рио де Жанейро. Новогодишният празник на плажа в Бразилия трудно може да бъде задминат. Красиви хора, фойерверки, карнавална атмосфера, невероятната обстановка, предлагана от най-известния плаж в света. За Нова година на 4-километровия плаж се инсталират няколко сцени. Танците продължават целия ден и през нощта. Всички трябва да са облечени в бяло, защото такава е традицията. Обикновено в празника се включват около 2 милиона души.

2. Таймс скуеър, Ню Йорк.

Голямото кълбо, което се спуска над Таймс скуеър е най-известната новогодишна сцена в света. Наблюдават я на живо около 1 милион души, а по телевизията около 1 милиард. Изпълнения на музикални звезди, пиротехника и изобилието от барове и клубове в района правят посрещането на Нова година там незабравимо.

3. Пристанището на Сидни

Като един от първите големи градове, които посрещат Нова година, Сидни винаги се старае да служи за пример. Фойерверките в полунощ обикновено се излъчват по целия свят, както и парадът "Пристанище на светлината". Тази година Сидни очаква около около 1 милион души да участват в празника.

4. Френчман стрийт, Ню Орлиънс

Тази улица е пълна с барове и ресторанти, в които се представят велики музиканти. Там се танцува на улицата. Пиенето е много, ексцентричността се харесва.

5. Бранденбургската врата, Берлин

Над 1 милион души се събират за внушителното парти пред Бранденбургската врата, известно с фойерверките, музиката, танците, светлинния спектакъл, щандовете за храна и бира. След Бранденбургската врата е "милята на купона". Името казва всичко. Ул. "17-и юни" се превръща в дискотека на открито, със световноизвестни ди джеи, лазерни и светлинни ефекти, изпълнения на живо.

6. Шибуя, Токио

В центъра на едноименния развлекателен квартал, станцията на метрото Шибуя е сърцето на празника в Токио с традиционното броене в полунощ. Около нея са безброй барове и клубове, които са любими на младежта. За по-традиционна местна Нова година, можете да изберете храма Мейджи джингу, където се събират хиляди японци.

7. Лондонското око, Лондон

Миналата година край огромното виенско колело в Лондон се събраха повече от 1 милион души, за да гледат фойерверките. Атмосферата там е като наелектризирана и е толкова приятелска, че винаги можеш да започнеш разговор с непознати.

8. Комплексът Сентрал уърлд в Банкок

Ако искате да видите азиатско новогодишно празненство, това е идеалното място. Банкок е уникален, защото посреща Нова година три пъти от януари до април - по западен, китайски и тайландски стил. Сентрал уърлд ще Ви предложи много концерти, щандове за храна, бирарии.

9. Шан-з-Елизе, Париж

Празникът там започва около 21 ч. Хората се стичат на булеварда от цяла Франция, като си носят и алкохол. Гледката оттам е прекрасна. Айфеловата кула се вижда чудесно, а тя е известна с пиротехническото шоу.

10. Лас Вегас стрип, Лас Вегас

За Нова година тази част от булевард "Лас Вегас" става пешеходна. Партито там е грандиозно, с фойерверки, звуково и светлинно шоу. Клубовете са повече, отколкото можете да посетите.БТА

източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати