29 Март 2024 г. Петък

Бербатов отново е герой. Този път срещу Съдърланд

2010-12-27 08:18:45
Манчестър Юнайтед остава лидер във Висшата лига, след като успя да победи безапелационно Съндърланд като домакин с 2:0. "Червените дяволи" показаха прекрасна форма, а овациите за пореден път обра Димитър Бербатов, който наниза и двата гола.

Всяко докосване на футболистите на сър Алекс се получаваше днес, а макар и да не вкара пет гола, това със сигурност бе един от най-силните мачове на Бербо, защото той свърши страхотна работа и при граденето на атаките на тима. 

От прекрасната игра в защита на Съндърланд пък не остана почти нищо, като възпитаниците на сър Алекс не само изковаха два гола, но и треснаха две греди и пропиляха още редица възможности. 

Така Юнайтед записа 18 пореден мач без загуба срещу Съндърланд, а и 17-ти във Висшата лига през този сезон, също без загуба. 

В следващите десет дни "червените дяволи" ще гостуват на Бирмингам и Уест Бромич, а после ще приемат Стоук Сити у дома на 4 януари. 


Двубоят на "Олд Трафорд" започна изключително оспорвано, като в първите пет минути сякаш Съндърланд дори имаше лек превес в контрола на топката. Гостите очевидно искаха да покажат, че няма да се дадат лесно срещу първия във Висшата лига.

Така обаче се стигна до 5-та минута, когато след една мълниеносна атака на Юнайтед, страхотен пробив през центъра на Гигс и меко центриране на Руни към далечната греда - Бербатов успя с глава да засече в мрежата на Гордън за 1:0. 

Страхотно позициониране на българина, но още по-страхотна игра на Гигс, който направи на пух и прах халфовата линия на "черните котки". Уейн Руни пък както винаги бе неуморен и в 10-та минута можеше да види името си на таблото, след като стреля опасно към далечната греда, но вратарят на гостите акробатично изби в корнер. 

Само секунди след него Бербатов бе изведен чудесно в наказателното поле, финтира бранител и после изстреля мощно топката към близкия ъгъл, но тресна стълба! В 15-та минута упражнението бе повторено, но този път от Андерсон, който разтресе напречната греда с мощен шут от границата на пеналтерията. 

Вторият гол на Юнайтед сякаш се печеше, а Бербо бе в основата на всичко красиво по терена. Така в 18-та минута успя да покаже отново брилянтната си техника. Българинът пое една топка край тъчлинията и с едно чукване с десния крак я мушна покрай Бардсли, но последният го фаулира. Въпреки това нападателят не се отказа, продължи да гони топката и я подаде напред. Там Руни се озова на изгодна позиция и стреля силно, но Гордън пак спаси. 

В 19-та минута като по чудо Бербатов не вкара второ попадение, след като отново се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но кълбото мина на сантиметри от гредата. Веднага след това и Гигс можеше да се разпише, но пък неговият топовен шут попадна в обсега на Гордън и той изби в корнер. 

До края на полувремето "червените дяволи" останаха пълни господари на терена и имаха смазващо преимущество във владението на топката, но успокоиха играта и спряха да създават опасности. На свой ред Съндърланд опита да постигне лек натиск точно преди почивката, но не създаде нищо интересно. 

Второто полувреме започна с полушанс за Съндърланд, при който Гиан се озова на интересна позиция близо до малкия пеналт, но ударът му прелетя високо над вратата. 

Постепенно Юнайтед установи добре познатия контрол върху двубоя и в 54-та минута Руни успя да намери прекрасно Андерсон, който бе на чудна стрелкова позиция, но Антон Фърдинанд със самоотвержена намеса блокира удара му. 

Братът на Рио Фърдинанд обаче сгреши фатално три минути след това. Бербатов пое топката на ъгъла на наказателното поле, задържа я малко, след което стреля силно и тя рикошира от гърба на Антон, за да се оплете за втори път в мрежата на Гордън. Попадението бе записано на сметката на Бербо, с което активът на българина нарасна до 13 гола този сезон. 

Футболист номер едно за годината в България можеше да запише и хеттрик. Дарън Гибсън пое една топка от 25 метра и направи нещо като опит за удар, който попадна точно в Бербатов. Митко успя с едно докосване да овладее кълбото и после с ножичен удар го изстреля под гредата, но Гордън отново бе на място и отрази. 

В 74-та минута Съндърланд можеше да остане с човек по-малко, след като Мейлър влезе безумно в краката на Рафаел и само милостинята на Фил Дауд спаси гостите от червен картон. 

До края на двубоя Юнайтед показа редовната си тактическа игра в подобни ситуации и не позволи на гостите да създадат нещо опасно пред Ван дер Сар. 

Героят на мача Бербатов бе заменен в 82-та минута от Чичарито, а при смяната Фърги лично поздрави българина за отличното му представяне.

Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0

1:0 Бербатов (5)
2:0 Бербатов (57)

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Рафаел, Рио Фърдинанд, Видич, Евра, Парк, Карик, Андерсон (64, Гибсън), Гигс (64, Македа), Бербатов (82, Ернандес), Руни

Съндърланд: Гордън, Ал-Мухамади, Антон Фърдинанд, Онуоха, Бардсли, Зенден (89, Анхелери), Хендерсон, Риберос, Малбранк (82, Куук), Гиан, Бент (69, Мейлер)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати