29 Март 2024 г. Петък

Филми и специални програми на малкия екран за Коледа

2010-12-24 10:16:46
По традиция за празниците националните телевизии излъчват специална програма, в която доминират семейни филми, музикални и забавни продукции.

ПРОГРАМАТА НА БНТ за празниците е изпълнена с разнообразна филмова продукция както за децата, така и за възрастните. Специалната програма на държавната телевизия на 24 декември включва и спектакъла "Лешникотрошачката" на балет "Арабеск", който ще бъде излъчен от 14.40 ч. От 18 ч. започва прякото излъчване от празничното богослужение за Бъдни вечер от патриаршеския храм "Св. Александър Невски".

От 20.30 ч. е специалната продукция "Коледна нощ в операта" със специалното участие на "Шоуто на Канала" и звезди на БНТ и операта, а също и Васил Петров, Еделина Кънева, Мария Илиева, Орлин Горанов. Те ще представят най-добрите коледни песни със симфоничен оркестър и група "Пиф".

На Коледа БНТ отново излъчва пряко от катедралния храм празничното богослужение за Рождество, което започва в 9.30 ч.

На 26 декември "В неделя с..." има празнично издание, в което ще бъдат припомнени най-хубавите български песни от изминалото десетилетие. Гости в него са Мария Илиева, Стенли, Графа, Тони, Устата, Нети, Елица и Стунджи, ФСБ и др.

Всички магазинни предавания на "Нова телевизия" на Коледа ще бъдат посветени на семейния празник. Специалната програма на медията започва още в първия от поредицата почивни дни. На 24 декември от 11.30 ч. зрителите ще могат да видят запис от концерта на Кичка Бодурова в зала 1 на НДК. За любителите на танците от 23.30 ч. днес се излъчва втората част от спектакъла ", събрал на едно място международни звезди от спортните танци.

"Кралете на шоуто" могат да бъдат гледани по "Нова телевизия"

В деня на Бъдни вечер "Нова телевизия" представя две премиерни заглавия - от 15.15 ч. зрителите ще могат да гледат романтичната комедия "Омагьосана" с участието на Сюзан Сарандън и Патрик Демпси. По-късно същата вечер от 20 ч. също за първи път на екрана ще бъде излъчен и "Астерикс на Олимпийските игри" със звезден състав от актьори – Жерар Депардийо, Ален Делон, Хосе Гарсия и др. На самата Коледа от 20 ч. "Нова" ще излъчи и ".


В неделя - 26 декември, на гости на "Рулетка" в "Станция Нова" ще бъде премиерът Бойко Борисов. При "Отчаяните съпруги" ще гостуват известни жени с дъщерите си - певицата Мария с малката Марая и Рени с двете си момчета, а също и Ивана с дъщеря си. В студиото ще обикалят и децата на двете водещи Вихра и Мая.

На 26 декември в "На четири очи" Цветанка Ризова готви коледна среща с Мира Добрева, Влади Въргала и попфолк певеца Константин.

С много филми е изпълнена и ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА НА Би Ти Ви. Денят преди Бъдни вечер е изцяло запълнен с коледни заглавия - от 10 до 19 ч. медията ще излъчи последователно филмите "Коледата невъзможна" (с Арнолд Шварценегер), "Хук" (с участието на Робин Уилямс, Дъстин Хофман и Джулия Робъртс), ", "Договор за Дядо Коледа 2" , а от полунощ и биографичната драма ".

"Договор за Дядо Коледа 2" по Би Ти Ви

В останалата част от програмата могат да бъдат видени специални издания на традиционните продукции, шоупрограми и празнични концерти.


Концерт от последното турне на "Комиците" ще забавлява зрителите на 24 декември. "Коледни звезди" е спектакълът на Искра Радева, който зрителите ще видят на 25 декември. В същия ден изпълненията на Ваня Костова, Тони Димитрова и вокална група "Врабчета" ще звучат в концерта "12 коледни картички". Тази година Би Ти Ви ще излъчи"Българската Коледа" -  осмо поред издание на инициативата.

Часове преди сядането на празничната трапеза на 25 декември екипът на "Модерно" ще даде любопитни идеи за изготвяне на красива и оригинална коледна украса за дома само с подръчни средства. Зрителите, които планират да купонясват в коледната нощ, ще получат ценни съвети как да си докарат атрактивна празнична визия за купона. Коледният брой на "Търси се" ще покаже най-добрите моменти и най-интересните звезди, гостували в студиото на Меги и Нели през изминалата година.

На 25 декември от 18 ч. телевизията ще представи обзорното предаване "Новините на десетилетието" с водещ Люба Ризова. В него са събрани най-важните и значими за България и света събития от началото на века досега.

Певецът Васил Найденов ще бъде гост в рубриката "Опасно близо" на Диана Найденова в "Нека говорят с Росен Петров" на 26 декември.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати