26 Април 2024 г. Петък

Корнелия Нинова: СРС-та ще се ползват за изнудване

2010-12-23 21:22:19

"СРС-та ще се използват основно за изнудване на политическите опоненти", каза Корнелия Нинова в Благоевград.

Така Нинова коментира приетите снощи в Народното събрание промени в НПК, отнасящи се до създаването на специализирания съд. Според тях се разширява кръгът на лицата, които ще разрешават и имат достъп до СРС. Депутатката на БСП от Пиринско даде днес в Благоевград последната си за годината пресконференция.

"Истинската причина, за да не се стига до присъди, е липсата на качествени доказателства, събирани в МВР", аргументира се Нинова. Според нея разширяването на кръга на лицата, които ще ползват СРС, ще доведе до злоупотреби.

"Като в случая с вътрешния министър Цветан Цветанов, който определи лекарите като "убийци" в случая с лекарите от болницата в Горна Оряховица", категорична бе Нинова. Според нея само 3 на сто от СРС-та се използват в съда, останалите ще се ползват за изнудване на политическите опоненти на управляващите.

"Няма такава наглост", каза Нинова по повод вчерашната съвместна пресконференция на финансовия министър Симеон Дянков и директора на митниците Ваньо Танов, перифразирайки популярната песен на Слави Трифонов "Няма такава държава".

"Веднъж Дянков каза, че "Благоевград БТ" нощем произвежда контрабандно цигари, след което се наложи да се извини, после обяви, че задържаният кораб във Варна бил за тях. Сега твърди, че за намалението събираемостта на акцизите е виновен "Благоевград БТ".

"Това е поредният удар по Благоевград", категорична бе Нинова. "Увеличението на акциза върху тютюна от 1 януари догодина ще довърши окончателно бранша", предрече Нинова.

Тя определи работата на парламента през отиващата си година като много, но ялова. "Това бе най-лобисткият парламент, приел и най-много антиконституционни закони", подчертава тя.

"Да смениш за една година трима министри на здравеопазването, означава кадрова немощ, една девойка с фалшива диплома нанесе толкова беди на държавата, а въпросът с имотите на вътрешния министър и други говори, че мнозинството краде и се обогатява незаконно", така депутатката от БСП очерта скандалите на 2010 г.

Според Нинова 2010 година била тежка най-вече заради влошаване качеството на живота заради падащите доходи, увеличението на данъците и отказания достъп до здравеопазване. Нинова пожела на благоевградчани много топлота и уют в домовете по празниците, след което раздаде на репортерите питка с късмети, съобщава БГНЕС.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати