27 Април 2024 г. Събота

Мафията и партиите се консолидират, смята министър Цветанов

2010-12-22 10:56:53
Наблюдава се процес на консолидация в средите на организираната престъпност, същото става и в партиите, каза снощи в "Шоуто на Иван и Андрей" по НТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според него престъпниците обединяват силите си, за да противодействат на МВР, докато противниците на ГЕРБ стягат редиците, за да го атакуват, като кандидат за президент.

"Искам да успокоя Станишев, Костов и Доган, че няма партийно решение кой ще е кандидатът на ГЕРБ на президентските избори", каза Цветанов. Според него спекулациите с неговата кандидатура тръгнали, след като премиерът казал в радио предаване, че вътрешния министър има всички качества да е държавен глава.

"Операция "Наглите" е най-големият успех на МВР по време на нашето управление", уточни министърът на вътрешните работи в отговор на въпрос. Според него полицията и прокуратурата са си свършили работата, а сега е ред това да стори и съдът.

Цветанов посочи, че откакто е начело на МВР няма тежки престъпления, като единствените изключения са убийството на Боби Цанков и Юри Галев. Работата по втория случая обаче била много напреднала и реално можело да се разкрият покушения, извършени в продължения на няколко години. "Ако това стане, това ще е събитие без аналог", похвали се Цветанов.

По повод твърденията, че МВР залага на показността, вътрешният министър уточни, че полицията провежда операции само когато има достатъчно данни за извършено престъпление. "Ние си свършваме нашата работа, след това нещата са в ръцете на прокуратурата и съда", уточни Цветан Цветанов.

В отговор на въпрос, вицепремиерът каза, че изнесените цифри за броя на подслушваните хора е твърде завишен. "Реално, за подслушването на всеки телефон на един и същ човек, се иска отделно разрешение и от там идва разминаването", поясни Цветанов. Според него реално подслушваните българи са под 20 000.

Цветанов беше категоричен, че няма как да са истина твърденията, че контрабандата процъфтява, защото подобно нещо щяло да бъде забелязано от нашите евроатлантически партньори, с които МВР работи в тясно сътрудничество.

По повод освобождаването на Алексей Петров под домашен арест, вътрешният министър изрази мнение, че винаги когато се промени мярката на един задържан с такава власт, това води до разколебаване на свидетели.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати