20 Април 2024 г. Събота

Цветанов на бис!

2010-12-21 12:47:56

Лидерите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров се оказаха истински фенове на артистичното четене на вътрешния министър Цветан Цветанов. Затова си пожелаха още едно такова.

„Синята коалиция” настоява да бъде огласена съдебномедицинската експериза за случая с помятане или раждане, каквото се окаже, в Горна Оряховица”, обяви Командира. 

Според него единствената причина за забавянето на нейното огласяване е страхът на вътрешния министър, което Костов определи като безобразие.

„Показва как могат да бъдат парализирани цели системи от здравното министерство, за да не се навреди на някой политик”, аргументира се председателят на ДСБ. 

Според него конкретните данни от експертизата ще бъдат прочетени някъде по Коледните празници, за да нямат сериозен обществен отзвук.

„Припомням ви, че на 3 декември Цветан Цветанов дойде и направи следния извод – как едно живо бебе е умишлено умъртвено. Той на практика е казал, че тези хора са виновни”, включи се и по-младият съпредседател на сините Мартин Димитров.

 Аз винаги съм на разположение, когато има подобни въпроси. Министърът винаги ще дойде и ще каже каквото е необходимо”Така както дойде тука и се превърна в литературен четец на СРС-та, сега трябва да дойде и да даде обяснение защо толкова грозно и нагло е лъгал”, обърна се към председателя на парламента Цецка Цачева Янев.

Тя обаче му отвърна, че не е внесъл искането за изслушване на Цветанов в деловодството на Народното събрание, затова не можела да се съобрази с него.

По рано днес, в Стара Загора, МВР шефът обяви, че детайлно трябва да се разгледа всичко, което е дадено като експертиза, и да се види „защо се получи това несъответствие".

В понеделник вечерта стана ясно, че петимата лекари, участвали в съдебномедицинската експертиза, са единодушни, че бебето на 17-годишното момиче от Горна Оряховица е родено мъртво в 25-ата седмица. 

Заключенията на експертите, събрани в над 40 страници документация, вече са предадени на разследващите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати