29 Март 2024 г. Петък

Божидар Димитров подава оставка в понеделник

2010-12-18 17:21:20

Министърът без портфейл Божидар Димитров ще подаде оставка в понеделник, обяви самият той пред БНР. 
Преди броени часове премиерът Бойко Борисов обяви, че в началото на работната седмица очаква Димитров да се оттегли сам.

За близо години и половина Божидар Димитров се замеси в няколко скандала, но в крайна сметка сдава постта си след реакцията на премиера Бойко Борисов срещу участието на хора от бившата Държавна сигурност във властта.

Причина за реакцията му стана запитване дали не е двоен аршин посланици, които са били от службите, да не могат да бъдат назначавани, а в същото време в правителството да има министър агент от ДС - Божидар Димитров.

Dnes.bg  припомня, че в началото на годината Димитров получи "жълт картон" заради гафа с ултиматума към Турция и членството на южната ни съседка в ЕС.

Тогава Димитров заяви, че България може да блокира преговорите за еврочленството на Анкара, ако не получим компенсация от 20 млрд. долара за имотите на тракийските българи.

"Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г.", попита Димитров в интервю за Dnes.bg в началото на годината.

Друг скандал възникна, когато министърът без портфейл се изказа доста вулгарно по повод съмненията за автентичността на мощите на Йоан Кръстител.

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе. Ей т'ва не мога да си обясня при този шибан народ, при тези шибани колеги. Защо го правят?! Ние, българите, сами ще се изядем наистина!", изригна Димитров през лятото.

По-късно, в опит да се оправдае, Божидар Димитров "поясни", че под "шибан" не е имал предвид народа, а група хора, наричащи се археолози.

"Очевидно е, че под "народ" разбирам група хора, в случая, въпросните археолози, а не целият български народ. Думата "шибан" между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума", опита се да излезе от ситуацията тогава бившият директор на НИМ.

В началото на август той сгафи отново с пиперлив коментар пред bTV.

"Вчера гледах в нашата църква българките - голи, тука само на зърната на циците нещо. А рускинята – не. И най-долната курва да е. Забрадката - и тогава вътре".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати